Голям шум се вдигна в последните дни, след като шоуто на Нова телевизия „Господари на ефира“ разобличи рапъра Криско в кражба на бийтове и семпли.

Самият той онзи ден потърси репортерите на предаването за право на отговор, чрез което да докаже, че всъщност си плаща за звуците.

Това обаче не попречи на набиращият все по-голяма популярност изпълнител Алек Сандар да изрази гласно мнението си по този въпрос в страницата си във Фейсбук.

Оказва се, че той познава Криско доста отдавна и е наясно как реално трябва да се случват нещата в музикалния бизнес и при какви условия може да се претендира за оригиналност.

„Криско, помня те от преди няколко години, когато обща позната ни запозна в дискотека в Студентски Град.

"Ела да те запозная с едно момче, което прави много яки хип-хоп бийтове", каза ми тя. И ето че сега, след толкова време, ти си един от най-добрите бийтмейкъри според много българи, особено деца и тийнеджъри.

Няма да критикувам песните ти, защото уважавам труда на всеки изпълнител и се радвам на твоята продуктивност.

Преди малко обаче гледах как в „Господари на ефира“ изтъкна, че последната ти песен не е крадена. Показа как си купил семпъл, на който е базирана твоята най-нова песен и по случайност също така е базирана и една песен от 2012 година на едни до сега напълно безизвестни рапъри от чужбина.

Да, доказа, че не си плагиатствал точно от тази песен, но осъзнаваш ли, че в същото време показа на цяла България, че "Бийтмейкър Номер Едно" прави цялата си песен със семпъл който струва 10 паунда (25 лева).

Проблемът е не това, че този семпъл „съсвем случайно“ е съпътстван от бейслайн и перкусия почти идентични с чуждата песен. Проблемът е, че хората си мислят, че тези звуци ти хрумват на теб и че ти ги продуцираш.

За да бъдеш по-коректен към тези от нас, които сами продуцират бийтовете си и се опитват да избягват семпли, просто те моля да смениш марката ти "Krisko Beats" на "Krisko Samples".