Шок и ужас тресе bTV заради масовите раждания на ключови лица в екипа. Само това лято телевизията пусна в отпуск по майчинство водещата Поли Гергушева и репортерката Елица Кънчева, като в същото време удължи майчинството на Петя Дикова, а се очаква Николета Маданска също скоро да роди. Сега се търси заместница и за Алекс Кръстева. Новооткритата сестра на Нети официално е предупредила шефовете си, че прави опити за бебе и ако те са успешни, скоро ще слезе от екран.

Още когато се сгоди преди няколко месеца, къдрокосата водеща на “Тази събота и неделя” обяви публично, че иска да стане майка възможно най-скоро. За разлика от колежката си Поли Гергуева, която не дочака сватба, за да забременее, Александра Кръстева решила да направи всичко по класическия ред – първо да мине под венчило и едва след това да ражда.
Месец след сватбата си на морето водещата вече е съобщила в телевизията, че трябва да се готвят и за нейното излизане в майчинство в най-близко бъдеще. Изглежда, тя все още не е бременна, но не крие, че прави усилени опити това да се случи и очаква всеки момент те да дадат резултат.

Подобни неща обикновено се пазят в тайна поне до третия месец на бременността. Но Алекс искала отрано да си подготви почвата, за да няма после неприятни изненади. Тя била свидетел на шока в екипа на “Тази събота и неделя”, когато преди време нейната предшественица Мариана Векилска съобщи буквално от днес за утре, че напуска телевизията, пише “Уикенд”.
От тази липса на елементарна коректност към работодателя тогава намаза самата Александра, тъй като се оказа единствената, която може да поеме поста на Векилска за по-малко от седмица.

Но сега вратите на bTV са затворени завинаги пред Мариана, а Кръстева не искала да я последва същата съдба. Тя предпочела да сподели отрано, че планира майчинство, вместо да поставя шефовете си пред свършен факт. Надявала се, че ще може да участва в избора на своя заместница, а след време, когато се върна на работа, да е на същата позиция като сега, а не да се бъхти като репортер в новините или в сутрешния блок.