Алекс Раева направи поредна отметка в списъка си с мечти - да плува на ръка разстояние от пасаж акули.

Наскоро пеещата актриса и половинката и DJ Дончо изтупаха джапанки от пясъка на Сейшелите, където хищникът бил основната атракция на океанското дъно.

„Гмуркането не е най-впечатляващото в тази дестинация, но отгоре е адски красиво. Отдолу е пълно с вулканични камъни и солидни бройки акули. Може да звучи абсурдно, но те се плашат от човека като всяко друго същество. В очите им ние сме гиганти. Най-здравословното нещо при първа среща с тях е да не се правят резки движения. Акулите нападат само ако усетят реална заплаха”, разказва Алекс.

Като пътешественик, чиито плавници са порили водите край Бали, Мозамбик и Куба, тя определя Сейшелите като най-скъпото място, на което е била:

„Логично е да виждаш по-възрастни европейци и американци там, защото това е кръгът на живота – работиш като вол и в залеза на дните си се оттегляш на такъв остров. Каквото и да вкараш в тази държава, то се обмитява с 225 процента, дали е сламка или кола няма значение. Най-ниската заплата на чистач е около 600 евро. Но да вметнем, че безалкохолното в магазина е 5 евро и за нас, и за тях, няма двоен стандарт.”

С Дончо останали очаровани от местните креолци, които заразяват с ямайски позитивизъм и кулинарни шедьоври.

„Попаднахме в заведение, където ни донесоха плоча и купа с масло и си направихме сами скаридите”, споделя гласовитата дама с руски корен.