Най-оборотният роден диджей Дончо, ще направи дебюта си в гмуркането край Созопол този уикенд.

Тръпката от експеримента ще сподели и Алекс Раева, която миналото лято го научи да плува.

Преди да се събере с пеещата актриса, познанията на продуцента за екстремните спортове се свеждаха само до програмата на Discovery.

От последния им воаяж до Куба обаче той пази топли спомени и от сърфиране с делфини. „Оказа се изключително способен дайвър.

Доста по-добър е от хора, които от години се занимават с това. Но просто не е намерил кой да го научи, не че е имал страх от водата. Сега само за това се мисли – в кой океан ще скокнем като му дойде времето за почивка.”, сподели Алекс пред „Монитор”.

След финала на „България търси талант 2” двойката се стяга за поредното си екзотично пътешествие. Този път мишена за плавниците им са бреговете на Австралия и Нова Гвинея.

Настоящото им приключение на Южното Черноморие има освен образователна и благородна цел. Докато тества волята си под налягане, Дончо ще стартира чистка на морското дъно.

Жестът е част от кампанията на bTV „Да изчистим България за един ден”, в която ще се включат още Любен Дилов-син и актьорът Деян Донков.

Бойното си кръщение в гмуркането музикантът прие сърцато и заради мечтаната от Алекс подводна сватба. Към днешна дата обаче певицата я определя като „химера”:

”Изобщо не държа да бъда женена за някого. Смятам, че брачният обет се дава със сърце и без подписи. Тия неща с бялата рокля просто не са за мен. Иначе това с брака сред коралите бих го направила само защото и двамата изживяваме страхотна емоция с гмуркането и този спорт ни омиротворява.”