Обичаните Алекс Раева и Рафи Бохосян са най-новата екранна двойка в българския телевизионен ефир.

Това споделиха те днес в студиото на „Здравей, България”. От ноември двамата ще влязат в ролята на водещи на Bake Off: най-сладкото състезание”. To ще се появи в ефира на NOVA във втората част от иновативния сезон „2 в 1", с който медията затвърждава лидерската си позиция и предлага напълно нова за българския пазар програмна схема.

“Bake Off: най-сладкото състезание” се реализира по формат на BBC и бележи рекордни резултати по зрителски интерес и гледаемост в 21 държави. Според данните на BARB (Broadcasters' Audience Research Board), към момента The Great Bake off е най-гледаното предаване за 2016 г. във Великобритания. В класацията на най-гледаните предавания Bake Off заема първите 5 места, като всеки един от първите 5 епизода от последния сезон е гледан средно от почти 13.5 млн. зрители и така надминава по гледаемост дори един от най-известните телевизионни формати Britain's Got Talent.

В „Здравей, България” двамата водещи Алекс и Рафи разкриха и част от рецептата, с която предаването ще спечели и българските зрители. „Може би идва от захарта, но най-важното за това шоу е, че е изключително позитивно. Има я и конкуренцията, но позитивното отношение между участници, жури, водещи, това е, което го отличава” – споделя Алекс. За Рафи, това е дебют като водещ и разчита много на подкрепата на Алекс, а според нея естественото му поведение и изключителен усет му помагат много във всяко едно начинание.

Задачата на Алекс и Рафи като водещи на “Bake Off: най-сладкото състезание” ще бъде да потопят зрителите в несравнимо позитивната атмосфера на предаването и да ги преведат през предизвикателствата, пред които ще се изправят 12 талантливи любители сладкари и пекари.

Стана ясна и част от регламента на „Bake Off: най-сладкото състезание”, чиято финална цел ще бъде да излъчи Най-добрия непрофесионален сладкар и пекар на България. Във всеки епизод участниците ще се изправят пред две предизвикателства, зададени им от експертно жури, изключителни професионалисти, с които зрителите ще се запознаят съвсем скоро. Чрез изпълнението на тези специфични задачи състезателите ще трябва да демонстрират своите умения в сладкарството и пекарството и най-вече да развиват непрекъснато таланта си, защото в зависимост от представянето, всеки епизод от кулинарната надпревара ще отпада по един участник.

„Bake Off: най-сладкото състезание” се заснема в специално проектирана и изградена за него шатра, сред невероятно красивата природата и вековните дървета на Парк-музей „Врана“. Именно това ще допринесе много за неподправената и спокойна атмосфера на предаването, където красотата и спокойствието на природа се проектират в създаваните от любителите сладкари и пекари кулинарни вълшебства. Кога зрителите на NOVA ще могат да усетят вкусния аромат и магията на „Bake Off: най-сладкото състезание” и през телевизионния екран и кои кулинарни величия, ще имат нелеката задача да изберат Най-добрия непрофесионален сладкар и пекар на България, зрителите на NOVA ще разберат съвсем скоро.