Алекс Раева, която е запалена гмуркачка, за последно навлязла в дълбините на морето, докато била бременна в четвъртия месец, призна самата тя. Певицата, която последно гледахме в „Маскираният певец“ е категорична, че опасно за бебето е гмуркането до третия месец от бременността, а после вече няма проблем. Нейната инструкторка „далдисвала“, както се казва на варненски, почти до раждането. Раева се подарила чудна ваканция с най-добрата си приятелка Мария Игнатова и няма търпение отново да попътува, защото е запален пътешественик.

Преди пандемията Раева често радваше почитателите си със снимки от прекрасното морско дъно и неговите обитатели, припомня Hotnews.bg. Тя се гмуркаше в Червено море и когато почина баща й. Татко й Илия Раев от три години се бори с рака, но я уверява, че ще я дочака да се върне от далечното и опасно пътуване. Затова тя тръгва на поредното приключение в африканска държава, призната за една от най-нестабилните в света.

Когато излиза на сушата, получава и телефонно обаждане, че баща й си е отишъл, но тя вече знае това - усетила го е още долу, под водата заради силната връзка с баща си. Веднага си събира куфарите, а във Фейсбук трогателно послание към него: „На добър път, Татко! Благодаря ти за уроците. За правилния път, който ни показа. За повишаването на тон и искрената любов, която ни даваше в правилните моменти.

Благодаря ти, че ни научи да обичаме без страх, да сме смели, честни и добри, дори да ни мачкат!” Посланието бе придружено с колаж от филмите, в които участва Илия Раев