Алекс Сърчаджиева се изправя срещу Иван и Андрей в най-интересния телевизионен сблъсък този сезон. На  6 септември-празника на Съединението, вдовицата на Иван Ласкин за първи път ще води новото предаване на Нова телевизия "Игри на волята", докато в същия ден конкурентната bTV ще даде начало на "Фермата" с продуценти и водещи Иван Христов и Андрей Арнаудов. "Игри на волята", стъпи за първи път на българска земя през юли със снимки на 10 локации, разкриващи красотата на родното Черноморие и мистиката на Странджа планина.  Предаването ще се излъчва всеки понеделник от 20:00 ч. и от вторник до петък от 21:00 ч.



На 9 септември от 22:00 ч. стартира премиерният български сериал „Пътят на честта“. Поредицата е най-новото заглавие в програмата на NOVA, част от дългосрочния ангажимент на медийната компания да инвестира в родни филмови продукции. Новата телевизионна поредица проследява драматичната история на една силна жена, изправена пред предизвикателството да остане вярна на себе си. Ролите са поверени на Силвия Петкова, Ивайло Захариев, Веселин Плачков, Мариана Миланова, Симеон Лютаков и др. Зрителите ще имат възможност да проследят историята всяка седмица от понеделник до четвъртък.

След 7 успешни сезона и 334 завладяващи епизода, любимият български медицински сериал „Откраднат живот“ се завръща в ефира на NOVA от 10 септември с осмия пореден сезон „Кръвни връзки“. Поредицата ще се излъчва всяка седмица от вторник до петък в познатия за феновете на сериала час - 20:00. Голямата изненада на продукцията е завръщането на двама обичани герои – д-р Василев (Алек Алексиев) и д-р Генадиев (Димо Алексиев).



Акцент в програмата на NOVA ще бъде хитовият световен формат „Маскираният певец“, който идва за първи път в България. Началото на мистериозното музикално шоу в родния ефир ще бъде дадено в събота, на 14 септември от 20:00 ч. Интересното е, че "Маскираният певец" няма да се конкурира пряко с "България търси талант" по bTV което започва в неделя.