Алекса е мотивирана да прави различни и силни проекти, с които да се отличава от масата изпълнители в попфолка.

Младата певица признава в интервю за "Открит микрофон" на Signal.bg, че досега приоритет са й били соловите парчета.

Цени изключително много работата на своите колеги, а на въпроси от страна на зрителите за евентуални колаборации с Андреа, Алисия и Ванеса, отговаря така:

"Сега за първи път направих колаборация - новата ми песен, която е с участието на Ванеса. С удоволствие и занапред бих правила съвместни проекти с нея. Алисия е една моя колежка, която аз много уважавам, прекрасен човек и се надявам, ако има желание, да направим нещо съвместно. Отворена съм за различни проекти".



От водещите имена в жанра поставя на първо място, като най-успешна през 2016-а година, Галена.

Доволна е от работата си с Ара Мюзик, не се чувства пренебрегната и не мисли да търси друга музикална компания.

"Не мога да говоря за другите изпълнители или за онези, които напуснаха нашата фирма, мога да кажа само за себе си, че до този момент не съм била ощетявана, не съм била пренебрегвана. Всеки знае за себе си какво му се е случило, кое е най-добре за него и защо е напуснал фирмата" - обяснява тя пред водещата Емилия Стоянова и допълва:

"Аз съм на мнение, че няма значение един артист в коя фирма е, важното е да създава хубава музика и да се харесва на феновете. Успехът може да бъде с теб само, когато си последователен, напорист, да не се отказваш, да уцелиш хубавата песен, която хората ги вълнува. Важното е, като отидеш на дадено участие, да видиш как хората те харесват. Това може да те мотивира най-много".