Александра реши да отбележи националния празник 3-ти март по специален начин.

Красивата изпълнителка на Diapason Records засне фотосесия, в която позира в традиционна фолклорна носия.

Кадрите са заснети в местността Пършевица във Врачанския Балкан. Изборът на мястото не е случаен. Александра е родена във Враца и не крие, че обича да прекарва всеки свободен миг в родния си край. Певицата неведнъж е разкривала любовта си към народната музика и българските традиции, с които е закърмена. Именно това провокирало чаровната дама да заснеме фотосесия, облечена във фолклорна носия в навечерието на един от най-големите празници – Освобождението на България.

Александра не крие желанието си да събуди любовта към българското и традициите у всеки, както и да накара хората да обичат и милеят за фолклора така, както самата тя.

„Земята ни е пропита с болка и със сила, но е сигурно убежище за корените ни! И те са толкова дълбоки, че крепят вярата ни! В земята ни е силата и мъдростта, а във фолклора - свободата и вечната ни младост! И е непоколебимо... родила се е толкова любов у мен, че песента ми винаги е чиста! Тя е връзката ми с всяко чедо на тази земя, защото не е моя лична, тя е на народа ми! Имам толкова песни да изпея и толкова любов да дам ... и ми стига във живота над мен да е небето на мечти, под мен - земята българска! А въздухът ми подарен, да е изпълнен с песен славна!“, сподели развълнувано изпълнителката.