Над 5 млн. лева обезщетение прибира при развода си Мис България Антония Петрова с руския бизнесмен Александър Бередин.

В замяна известната перничанка поема задължението да не разкрива подробности от живота на олигарха.

Освен пикантериите около семейните скандали Тоца има забрана да говори и за бизнеса на руснака. По неофициална информация по време на брака им красавицата е станала очевидец на част от схемите, с които Бередин изнася капитали от родината си. Някои от тях са на ръба на закона и при подаден сигнал в Москва тамошните власти ще са доста щастливи", коментира близък до двойката. По думите му споразумението между Тоца и Бередин е постигнато още през пролетта.

По това време миската не издържа на ежедневните скандали и окончателно бие шута на съпруга си. След десетките юмручни схватки и преживяното отвличане чашата за Тоца прелива, след като Бередин окончателно се пропива. След един от поредните запои на бизнесмена тя го изчаква да изтрезнее и заявява гневно в прав текст, че бракът им е приключил.

Последвал емоционален разговор между двамата, в който са разменени на висок тон множество "любезности", разказват близки до руснака. По време на скандала афектираната Антония Петрова се сеща, че финансовото й състояние не е цветущо. От близо година тя има огромни проблеми при изплащането на няколко заема. Част от тях са отпуснати от руснаци или родни кадри на ДС. С тях Тоца си накупува множество апартаменти в Созопол. Разчитайки, че Бередин ще дава пари за вноските, миската въобще не гледа цените.

Плановете й се объркват след семейните драми. Пропилият се олигарх постепенно ограничава финансовите инжекции за възлюбената си. Кредиторите на Петрова не се съгласяват на отсрочка. След няколко тежки разговора се стига до съдия-изпълнител, който налага запор на имотите и сметките на Тоца.

Изправена пред възможността за публичен фалит, миската търси споразумение със съпруга си за мълчание срещу обезщетение преди развода. Според юристи това е единственият начин Петрова да прибере поне някаква част от богатството на олигарха. Огромна част от бизнеса на Бередин е в чужбина. По документи се води на името на офшорки, за които трудно може да се докажа, че са негови. Така при евентуален развод претенциите на Тоца да получи половината от имането няма да бъдат уважени, обясняват експерти.

След трезв разговор Петрова и Бередин успяват да изяснят ситуацията, разказват близки до олигарха. В резултат проблемите със заемите се разрешават. Отделно руският бизнесмен се съгласява да й даде обезщетение, а миската подава молба за развод. Раздялата шокира повечето им познати. Щом новината става публична, Тоца е засипана с въпроси от приятели, но категорично отказва да разкрие подробности. Предишните й обвинения за насилие и скандали бързо са забравени. Очаква се и при раздялата по взаимно съгласие миската да не коментира темата.

В замяна тя си гарантира солидно обезщетение. В него се включват трите апартамента в Созопол и огромният мезонет в София. Отделно Бередин склонил да й остави и около пет милиона лева, обясняват близки до него. За обезщетението е измислен и финансов план, с който да се спестят част от данъците. За целта Тоца и Бередин регистрират няколко общи фирми, чрез които милионите да бъдат легализирани.