Актьорът Александър Сано никога не е чел книги през живота си. Той признава, че четенето не му се удавало. Опитвал се да чете като малък, но на третото изречение нещо му ставало и спирал.

Обичал някои детски книжки и приключенски романи, макар че и с тях виждал доста зор, докато ги прелисти, защото все още четял доста бавно, дори сричал.

Общо през живота си Среброто е прочел към 15 книги, някои от които дори не целите, пише „Всеки ден". Ако не беше учил актьорско майсторство, може би и толкова нямаше да му се съберат, коментират по негов адрес в светските среди.

Звездата от „Под прикритие" обаче изобщо не се смущава от това и с гордост изтъква пред познати и непознати колко е прост и как книгите за него са табу. Косъма дори не бил стъпвал в библиотека, въпреки че образованието му изисквало да е прочел стотици томове. Това е голяма пречка в кариерата му, тъй като от актьорите се очаква да имат богата обща култура и да познават много образи, за да играят добре, смятат режисьори. Така актьорът се лишил от възможността да го поканят за много роли, особено в театъра.

Докато бил студент в НАТФИЗ, Сано залягал повече на купоните с приятели, отколкото над книгите и репетициите, разкриха и негови колеги. Той бил сред шампионите по пушене на марихуана в компанията си. Нямало количество, което да му се опре. Дори си организирали състезания кой ще изпафка най-много трева без почивки. Другарчетата му не издържали и на половината на това, което изпушвал Сано. Имало моменти, в които Косъма се влачел напушен и по време на лекции и така излизал на сцена. Преподавателите му пропищели от него и Сашо бил пред изключване.

С времето малко се укротил и си позволявал да пуши джойнт само пред приятели. Актьорът до ден днешен сам се чуди как изобщо е успял да завърши академията. Според него именно това, че е прост, му помогнало да пробие в живота и хората му прощавали всичко. „Аз съм абсолютно перде и от нищо не ми дреме", споделя Сано.