Александър е едно от новите имена в Ара Мюзик.

Младият талант има солидна музикална подготовка - възпитаник е на Националното училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев" град Котел /инструмент - кавал и народно пеене/, а в момента продължава обучението си в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", специалност Музикална педагогика.

В интервю за "Открит микрофон" той сподели, че макар да е изучавал фолклорната музика, винаги е следял какво се случва в попфолк жанра и дори е изпълнявал хитове на именитите певци.

За реализацията на младите фолклорни музиканти казва: "За съжаление все по-малко хора слушат тази музика, повечето са чужденци, отколкото българи. Мисля, че няма толкова голяма популярност у нас, в чужбина може би има повече. След като завърши човек музикалното училище си представя едно, обаче животът го блъска и става съвсем друго. Всеки човек има собствена мечта и цел. Аз завърших 2007 година" - разказва музикантът и допълва още:

"Мислех си, че след като завърша, ще има някой, който да ми подаде ръка за народната музика, обаче какво става... Някой завършват висше образование и отново нищо не се случва".

Изпълнителят, чието рождено име е Атанас, познава и емигрантския живот, защото две години е живял и работил в Англия. "Като доходи е ок, но животът ти е съвсем различен там - нищо общо с музиката, бях обслужващ персонал по хотели. Съжалявам, че изгубих две години за моето професионално развитие" - признава младият певец.

Когато се върнал в България, решил да се яви на обявения от Ара Мюзик конкурс за млади таланти. "Аз съм много скептично настроен към кастингите, но реших да се пробвам, поне да не ме е яд после" - казва той, пише signal.bg.