Броени дни преди финала на "ВИП Брадър", Алфредо напусна играта, оставяйки зад себе си множество емоционални моменти в компанията на звездите в Къщата. Той бе в странно настроение през цялата вечер, което очевидно се дължи на алкохола.
Първо танцьорът обърна гръб на интервюиращата го Миглена Ангелова, която не можа да изкопчи от него нито дума, като не се броят няколко кубински лафа. Тя се усети, че съквартирантът е под въздействие на алкохола и на бързо приключи интервюто. Така направи и Ники Кънчев след излизането на Алфредо. Танцьорът бързо бе заобиколен от четирите си деца на сцената и Ники Кънчев попита само дали са му липсвали.

Преди да излезе от най-известния дом той също покрещя и започна да хвърля обувки. Явно вечерта кубинецът обича да си пийва, защото преди седмици той дори напуска къщата през капандура, пак под въздействието на алкохола, както ни съобщи Биг Брадър.
Съквартирантите му смятаха, че по време на престоя си в риалитито Алфредо не е бил достатъчно активен и не се е включвал в общите инициативи на къщата. Излизането му съвпадна с разгара на грандиозен скандал между шеф Петров, Дани Златков и Тото, който зрителите ще проследят в дейли епизода тази вечер.