Тече трескава подготовка за събитието “Примите на операта”, което ще се състои на 29 март и ще събере на сцената на Зала 1 на НДК четири великолепни оперни звезди, прима балерината Весела Василева, световнопризнатия диригент Найден Тодоров и оркестъра на Русенска опера.

За репетициите от Италия пристигат Габриела Мориджи и Алиса Зиновиева, а към тях се присъединяват българските прими Цветелина Малджанска и Мария Цветкова. Четирите сопрано ще изпълнят най-любимите сцени от известни опери и оперети на Верди, Пучини, Бизе, Чайковски, Лехар, Бенини, Калман и Гуно.

Творческият директор Найден Тодоров е амбициран събитието да излезе извън рамките на стандартния концерт, като заложи на допълнителни елементи в спектакъла. Найден Тодоров добавя динамика и настроение във вечерта на “Примите”, като заедно с оркестъра подготвят две от най-популярните оркестрови изпълнения по музика на Бизе.

Първото е увертюрата на “Кармен”, по време на която очакваме появата на тореадори на сцената, а второто е сюитата на „Арлезианката“, която е базирана на живия провансалски танц “фарандола”. Енергичното произведение със сигурност ще завладее сърцата на публиката, където трайно място ще заеме и изпълнението на Весела Василева.

Идеята е примите и гостите в Зала 1 на НДК да се почустват наистина специални в една по-различна атмосфера, на фона на красив декор и със специалното присъствие на талантливата прима балерина Весела Василева.

Точно навреме идва и предложението на дизайнерката Първолета Чавдарова – Летиция да създаде тоалети за примите и то спрямо техния вкус и предпочитания. За Габриела Мориджи изборът е лесен – тя държи най-вече на цвета на тоалета – зелен, за да хармонира с огненочервената й коса. Алиса Зиновиева деликатно се съобразява със синия цвят на костюма на балерината Весела Василева в общото им изпълнение – арията на Силва от оперетата “Царицата на Чардаша”. Подобно на нея Мария Цветкова е в унисон с прима балерината и е в червено. За Цветелина Малджанска изборът е лесен – тя се чувства най-добре в цикламено.

Билети за “Примите на операта” все още има в мрежите на Ивентим и Тикетпортал на цени от 20 до 70 лв.