Поп фолк певицата Алисия, застана против музикалното пиратство.

Тя и още 18 музикални изпълнители се включиха в поредната кампания против свободното теглене от Интернет -”За да има музика и утре”.

Кампанията е организирана от БАМП, Профон, Мюзикаутор и АБРО. Идеята е да се покаже на българските граждани, че да си музикант, не е хоби, а професия, пише kliuki.bg.

Алисия заедно с още колеги от музикалния бранш ще покаже на своите почитатели, че трябва да уважават труда и тежката й работа. Свалянето на музика без заплащане не подпомага изпълнителите. На същото мнение са Джина Стоева и Радстина Паньова.

За да подкрепят кампанията певиците направиха фотосесия, облечени в униформи. Мотото на фотосите е “Да си музикант не е хоби”. По този начин певиците засвидетелстваха своята подкрепа към идеята за легална и платена онлайн платформа за сваляне на музика.

Освен във фотосесията, Алисия взе участие и в импровизиран концерт на метростанция “Сердика” в столицата. На мястото се раздаваха флаери със снимки на изпълнителите в кампанията. Билбордове и плакати с музикантите скоро ще се появят на едни от най-оживените места в София.

В друга кампания против свободното теглене в Интернет, актьорът Асен Блатечки и рапърът Криско, се снимаха в клипове, които предизвикаха буйни реакции от страна на обществото. 

След това Блатечки сам призна, че е направил грешка, защото заради тежкото финансово състояние на хората у нас, не могат да си позволят да отделят пари за музика и кино.