Алисия и Борис Солтарийски се събраха, за да поднесат на феновете си нещо различно от обичайното – видеоклип в един кадър. „В кого да се влюбя” е заглавието на песента, снимана като one shot видео.

При този тип клипове няма никакъв монтаж – всичко се снима наведнъж, без прекъсване. Не се записват отделни кадри, които после се навързват, а всичко тече в реално време и цялото действие трябва да бъде с продължителността на самата песен.

„Репетирахме часове наред преди да започнем реално да снимаме, но мисля, че се справихме добре. Борис се оказа герой, защото дойде без никакъв глас и в края на снимачния ден вече беше много болен, но издържа стоически“ - коментира звездата на „Ара мюзик“.

„Изглежда лесно, но всъщност е доста трудно”, допълват изпълнителите. „Екипът няма право на грешка, като буквално за три минути се случва преобличане на три тоалета, смяна на прически и грим”, разказват те.

Режисьор на лентата е Мартин Макариев, който режисира и хитовия сериал на БНТ - „Под прикритие”.



Идеята за дуета се ражда спонтанно. „В кого да се влюбя“ има въздействаща мелодия, композирана от Николай Пашев. Не по-малко силният текст е написан от Росен Димитров:
В кого да се влюбя
вместо в тебе – кажи?
Всяка прилика с друга
невъзможно звучи.
Утре няма да дойдеш,
нито аз ще звъня,
просто двама свободни
до последния дъх ще се помнят.

Специално участие в този изключително любовен дует с импровизации взема и Сашо Роман.

Сценарият представя работното ежедневие на Алисия и Борис: тя като певица, той като актьор. Тя снима фотосесия и записва песен, а той снима филм, но накрая се оказва, че я е наблюдавал доста внимателно.

Стайлингът на певицата отново е нейно дело. Перфектният грим е дело на Цецо Андреев, а прическите – на Ивайло Колев.

Източник: Signal.bg