Адвокатката на Валери Божинов Виолета Димитров гостува в "Горещо", където разказа цялата истина относно делото за издръжката, което футболистът води срещу своята бивша половинка - Алисия.

"Първоначално Ася Дойчева искаше 10 хил. евро на месец за една година назад, тоест от времето, в което с г-н Божинов са приключили отношенията си. След което се съгласи да намали сумата на 7 хиляди евро, ако той направи еднократен влог в размер на 300 хил. евро на името на сина си, с уговорката, че сумата може да се ползва преди навършването на 18 години на детето при нужда и с разрешение на съдия", започна юристката.

Тя разкри още, че нападателят искал да уреди отношенията с майката на детето си извън съда.

"Правил е многократни опити. Искаше да се разберат извън съда, помоли ме да й пратя нотариална покани, обаждания, смс-и, но тя не се свърза с мен дори и след нотариалната покана. Тогава г-н Божинов се принуди да се заведе иск за определяне на издръжката и начина на виждане на детето", продължи Димитрова.

За последната година футболистът успял да види сина си 2 или 3 пъти, по простата причина, че майка му е правила така, че да не може да го вижда.

"Винаги се намираше причина Божинов да не може да вижда сина си - или той беше болен, или беше при баба си и дядо си. Детето е малко, то го ще го забрави. Малкият е контактувал с баща си по скайп. В редките случаи, в които все пак г-жа Ася Дойчева му даваше Валери, пращаше с него или брат си, или майка си, бащата не можеше да остане за 5 минути насаме с детето си. Пускаше роднините си след него да пазят детето".

Адвокатката разкри, че една от претенциите на Алисия била съдът да забрани новата съпруга на Божинов, Николета Лозанова, да се грижи по какъвто и да е повод и начин за Валери Божинов-младши., пишат от hotarena.net.

"Г-жа Ася Дойчева иска да праща майка си в Португалия, за да контролира как бащата ще гледа детето. Изрично искане на Ася Дойчева е съпругата на Валери да не гледа нейния син", каза още Виолета Димитрова.

За рождения ден през септември, футболистът изпратил пари на сина си и подаръци. Намерил приятел, който да ги занесе. Ася Дойчева обаче отказала да ги приеми от този приятел на Божинов. Тогава той се принудил да търси друг, който що-годе да е симпатичен на певицата.

Освен месечна издръжка на сина си, Божинов предложил да плаща и детската му градина.

"Той остави на нея избора, но настоя той да превежда парите, но по сметката на детската градина. Тя обаче не се съгласи, иска парите на ръка. Друга нейна претенция е, че досега детето 4 пъти в годината е ходило в Дубай, свикнало е с това и желае да го продължи. Същевременно с това тя декларира доход от 2000 лева за миналата година.

Как една жена с такъв доход, ще заведе детето си 4 пъти в годината в Дубай, каквато и издръжка да плати бащата. Значи тя иска да плати и на нея ходенето в Дубай. Няма нищо лошо, то е дете на известни родители и ще ходи. Но ще го заведе баща му, който е с по-големи материални възможности от майката. Тази фолкпевица е декларирала тази сума, а колко дефакто изкарва, тя знае", завърши адвокат Димитрова.