Алисия представи най-новия си проект вчера в ефира на Balkanika Music Television.

Песента е със заглавие „Lover Number One” и е изцяло на английски език.

В него звездата на „Ара мюзик” е част от трио – тя си партнира успешно с бой бандата Revolt Klan.

Интересното е, че песента е готова от 2013 година, но поради поредица от непредвидени ситуации, промотирането й стана повече от година по-късно.

Идеята за съвместния проект дошла от момчетата от Revolt Klan, които преди доста време се запознали с Алисия от ефира на Balkanika MTV.



Впечатлени от собствения й модерен стил като изпълнител, който не може да бъде сбъркан с друг, те отправили покана за обща песен, която днес вече е факт.

„Песента и текстът станаха много бързо, но оттам започнаха перипетиите”, разказва „сагата” на този проект Алисия.

„Отлагахме записа 3 пъти – заради моя настинка, заради тяхно спешно пътуване, заради мой внезапно изникнал и неотменим ангажимент... Най-накрая успяхме да запишем, но ... Поради техническа грешка се изтриват гласовете ни от компютъра и всичко започна отначало. Въпреки трудностите след няколко месеца песента стана факт!”, допълва тя.

След това идва време за видеоклип, но тъй като концепцията била за морски летен сюжет, се наложило да се чака подходящия сезон.

„Всички смятахме, че настроението на тази песен носи такъв заряд, затова се съгласихме да чакаме. За съжаление обаче в деня на снимките имаше огромно морско вълнение и снимките на яхта бяха невъзможни. След което ни отне доста време отново да се стикова екипът, тъй като всички имахме предварително поети ангажименти. Колкото и да ми се иска, почти винаги избягвам да говоря за проектите си, преди те да са станали факт. Забелязала съм, че тогава винаги реализирането им става по-трудно”, смее се Алисия.

Снимките на видеоклипа отново се отлагат, като се налага да се изчака и участие на Revolt Klan във фестивал в чужбина. Снимачните дни са повече от предвидените, но клипът е успешно заснет в разгара на лятото.

„И после започна монтажът. Аз държа да изпипвам лично всеки детайл и да следя целия процес. Дълго време не се получаваше така, както аз и режисьорът си го представяхме. Естествено това отново костваше време, време, време. Искрено се надявам този проект да се хареса на моите фенове, защото усилията на мен и целия екип наистина бяха големи! Но аз компромиси не правя и преследвам целите си докрай!”, отсича изпълнителката.