Алисия Силвърстоун ще участва в комедийния пилотен епизод "Американска жена" (American Woman), който е вдъхновен от живота на звездата от риалитито "Истинските домакини от Бевърли Хилс" (Real Housewives of Beverly Hills) – Кайл Ричардс.

Силвърстоун ще е Бони Нолан – майка на две дъщери, която трябва да се справи с новата реалност, която я застига след развода й.

Действието ще се развива през 70-те години – времето на сексуалната революция и възхода на феминизма.

След като през 90-те години на миналия век Алисия стана супер популярна от клиповете на Aerosmith и изигра няколко запомнящи се роли като момичето на Батман в "Батман и Робин" и Ив в комедията "Светлина от миналото", Алисия заряза актьорството за известно време, за да изиграе най-важната роля в живота си – тази на съпруга и майка.



През 2005-а тя се омъжи за Кристофър Джареки, а през май 2011-а роди сина си Беър Блу. Въпреки че заряза актьорската си кариерата, за да се посвети на семейството, ето че 10 години по-късно звездата отново са завръща на екран. Междувременно тя издава книги, с които промотира здравословния начин на живот и веганството.