С новия трейлър на „Тор: Светът на мрака“, вече може да бъде задоволено любопитството на многобройните почитатели на героите на Marvel, които се питат къде ще се проведе следващата решаваща битка след “Тор: Богът на гръмотевиците“ и “Отмъстителите“, и дали екипът на ЩИТ ще се притече на помощ на бъдещия владетел на Асгард.

Трейлърът разкрива, че сценаристите продължават да черпят идеи от историите и героите на германо-скандинавската митология, познати на широката публика като герои от Вселената на Marvel.

За радост на феновете в интервю по време на снимките на филма, Крис Хемсуърт споделя интересни детайли за продукцията:

„Отмъстителите“ беше като стъпка встрани между пътуванията на Тор, но „Светът на мрака“ започва от там, където оставихме Тор в първия филм – той е на път да наследи трона на Асгард и да спечели правото да бъде крал, както и да осъзнае отговорността, която върви с титлата, тъмните й страни и тайни.“

Една от изненадите в трейлъра е неочакваният съюз между Тор (Крис Хемсуърт) и коварния му доведен брат Локи (Том  Хидълстън).

За другия претендент за трона, Хемсуърт разказва: „Взаимоотношенията на двамата герои минават през различни фази. Няма да станат най-добри приятели, но Тор не спира да мисли как се е стигнало до разрива между тях, който сякаш е дошъл от нищото. В „Тор: Светът на мрака“ се потвърждава, че той е по-зрелият и би трябвало да е по-наясно с Локи през годините, да знае къде е мястото му във всичко, което се случва и защо това го отвежда в определена посока. Тор единствен показва съпричастност към Локи, каквато никой друг не може да прояви, точно защото има обща кръв с него. Една фраза от „Отмъстителите“ най-точно описва отношенията им: „Мери си думите. Може да е луд, но все пак ми е брат“.

Локи, героят, върху който се фокусира все повече внимание през последните седмици, беше една от големите изненади, която вдигна на крака хиляди фенове в Сан Диего миналия месец по време на фестивала Comic-Con. Том Хидълстън, който играе ролята на мистичния, очарователен злодей, също потвърди, че героят му ще претърпи развитие след „Отмъстителите“ и първия филм за двамата братя от Асгард.

В новия трейлър на „Тор: Светът на мрака“ до чаровния австралиец, който за трети път се превъплъщава в ролята на Бога на гръмотевиците, отново се появява и Натали Портман, неговата загубена любима от Земята Джейн Фостър. За жената, която плени сърцето на Тор в първото му филмово приключение, актьорът разкрива само, че: „историята започва там, където свърши в първия филм – мостът между Асгард и Земята, както и между тях двамата, беше разрушен и трябва да намерим начин да го поправим.“

Да възстанови пътя към Земята не е единственото предизвикателство пред могъщия асгардианец. В „Тор: Светът на мрака“ той е въвлечен в битка със загадъчен враг, предшестващ самата Вселена и трябва да се бори не само за запазването на Земята, но и за спасението на Деветте измерения – всички обитавани светове според скандинавската митология. Възстановяването на реда във Вселената ще изправи Бога на гръмотевиците срещу древната раса на Тъмните елфи, предвождана от отмъстителния Малекит, чийто стремеж е да опустоши всички светове и да ги потопи отново в мрак. Тъмният елф е противник, когото дори Один и Асгард не могат да победят. Тор трябва да тръгне на най-опасното и лично пътуване до сега, което ще го събере отново с Джейн Фостър (Натали Портман) и ще го принуди да пожертва всичко, за да спаси света ни.

Режисьор на продукцията е Алън Тейлър, добил популярност с работата си по култовия ТВ сериал „Game of Thrones“. Продуцент е Кевин Фейдж, работил по „Отмъстителите“ и „Железният човек 3“.

„Тор: Светът на мрака“ ще излезе в кината у нас на 1 ноември, седмица преди премиерата на филма в САЩ, на 3D, IMAX 3D и в най-новия формат 4DX.