Новогодишните празници отшумяват, а съдебните скандали между Джони Деп и Амбър Хърд - не.

След като актьорът поиска от бившата си съпруга да плати съдебните разходи, които той пое по нейна вина, Амбър излезе с ново официално заявление. Тя разказа, че Деп просто не иска да плаща полагащите й се 7 млн. долара, които тя искала да похарчи за благотворителност, и прави всичко, за да забави бракоразводното дело.

"Джони и адвокатите му нарочно отлагат бракоразводното дело - за да ме накажат. Съобщиха ми, че Джони предприема тези възмутителни крачки с намерението да поиска от мен пари за да си плати съдебните разходи, защото аз поисках съдът да обезпечи нашият договор, сключен още преди четири месеца. Казват, че Джони твърди, че именно аз съм забавяла съдебния процес и никой друг. Това е низост и гадост. Джони отложи края на делото! Аз само искам да с върна обратно живота. Искам да се разведа с.него в този момент", се казва в заявлението на Амбър, публикувано в E!News и цитирано от БГНЕС.

Разногласията в делото за развода на знаменитостите възникнаха, след като Амбър записа видео, посветено на проблемите на домашното насилие. Без да посочва имена актрисата разказва в клипа за преживяна емоционална травма и насилие, на което е била подлагана многократно.

Адвокатите на Деп прецениха, че с това свое действие Хърд нарушава условията на договора за конфиденциалност, който двамата бивши съпрузи подписаха още през август. Лора Уасър, която представя интересите на Деп, заяви пред журналисти, че ако Амбър Хърд и по-нататък продължи с подобни изявления, въобще няма да получи никакви пари - всички милиони ще отидат за глоби за нарушаване на договора.

Екипът на Джони твърди, че Амбър има нужда от свои 15 минути слава и я съветва да се успокои. Но изглежда, че именно това не смята да прави актрисата, пише сплетник.ру.

Уасър има голям опит с най-тежките холивудски бракоразводни битки. Сред нейните клиенти са Мария Шрайвър - бившата съпруга на Арнолд Шварценегер, Денис Ричардс (за развода с Чарли Шийн), Ким Кардашиан (при развода й с Крис Хъмфрис), Анджелина Джоли (за предишния й развод с Били Боб Торнтън), Бритни Спиърс (за развода с Кевин Федърлайн). Тя е подготвяла и процедурата по развода на Антонио Бандерас и Мелани Грифит, преди за тази раздяла да надушат таблоидите.