Съпругата на Джони Деп Амбър Хърд рискува да запази за дълго спомен от престоя си в Австралия.

Тя ще бъде изправена пред австралийския съд през април месец следващата година заради това, че през май тази година при посещението си в страната не декларира двете кучета, йоркширските териери Пистол и Бо. Това съобщиха от трибунала в щата Куинсланд.

Американската актриса е обвинена в нарушение на местните закони и наложената карантина. Джони Деп в Австралия снимаше петия епизод от "Карибски пирати: Мъртвите не разказват истории", когато по-рано тази година избухна скандалът. Няколко дни след полемиката двете кучета бяха върнати в Щатите.

Актрисата вече заяви, че ще се появи на процеса. Австралия има много строги правила и регулации по отношение на влизането на животни в страната, за да може да се предпази от разпространяването на зарази. Влизането на животно на територията на острова обикновено изисква специално разрешение и поне 10 дни карантинен период. Наказанието за нарушаване на тези правила е 10 години затвор. "Ако идвате при нас вие трябва да се подчините на протокола за био сигурност", заяви преди време австралийският министър на земеделието Барнаби Джойс. "Не става въпрос само за хората, които се разхождат. Ако болестта се разнесе и по дивите кучета, които са многобройни, нещата ще бъдат катастрофални", обясни той. За процеса са призовани да свидетелстват десет души, все още не е ясно дали Джони Деп е сред тях