Продължава американското турне на Райна, което се превръща в още една сбъдната мечта за певицата. С пътешествие стартира годината за хубавата Райна и като че ли така ще й върви и през останалите месеци на 2016.

Райна и мениджърът на телевизия “Планета”, д-р Хари Янакиев, заминаха за САЩ на 9 юни като поводът за гостуването бе Големия BG събор в Чикаго на 11 юни, на който се събраха над 4000 родолюбиви българи, за да празнуват заедно с обичаната звезда на телевизия “Планета”. За никой не е тайна, че в Чикаго се намира и една от най-големите общности на български емигранти.

Турнето на Райна стартира на 11 юни с концерт в ресторант Balкanika, който предизвика голям интерес и мина изключително успешно. Певицата отново имаше щастливата възможност да се срещне със свои приятели от турнето й през 2012 година. Голямата изненада на вечерта бе Магапаса, който изпя няколко песни със своята колежка Райна.

И тъй като последният концерт е на 17 юни, Райна има достатъчно време да се отдаде на любимото занимание на всеки пътешественик - да разглежда и да опознава нови и нови кътчета.

Първата спирка от чикагската обиколка бе новото виенско колело, което привлича много туристи и безспорно е една от атракциите, които заслужават да се видят.



Българската група отдаде чест и на Клауд Гейт, смятана за една от най-известните скулптори в САЩ. Странната скулптора, която често бива оприличавана на бобено зърно се намира на площад AT&T в Милениум Парк и тежи над 110 тона.

Последва разходка в в Грант Парк, където се намира един от най-големите фонтани в света, фонтанът Бъкингам, който е известен от сериала “Женени с деца”. На всеки 20 минути има ефектно водно шоу, а на всеки кръгъл час водата изригва на височина от 45 м. Привечер към атрактивната водна феерия се прибавят примамващи светлини и музика в тон с водните фантазии.

Другата спирка от туристическата обиколка бе центъра на Чикаго, където се извисяват небостъргачите. Челното място е определено за Уилис Тауър, който е най-високата сграда в САЩ и където Райна също не пропусна да позира за снимки.

Две от вечерите бяха посветени на танците и по-специално на салсата, в които цялата българска делегация се впусна и истински се забавлява.
Райна даде ексклузивно интервю за телевизия “Планета” за своето турне и впечатленията от многобройните срещи на брега на Мичиганското езеро, което заедно с Даунтаун образува сърцето на Чикаго.



Остава само един концерт от американското турне на Райна, която на 17 юни ще пее в ресторант National, в Денвър.