Андреа Бочели ще пристигне за концерта си в София с екип от 150 души – мениджъри, асистенти и техници.

Най-обичаният тенор в света ще кацне на Летище София с частен самолет късно вечерта на 30 август – ден преди грандиозното събитие на стадион “Българска армия”.

Маестрото ще пристигне в нашата столица с директен полет от Краков (Полша) веднага след концерта си същата вечер там.

Бочели ще отседне със семейството си в петзвезден VIP-апартамент, който беше избран по-рано. Едно от специалните му изисквания е да има стая за репетиране със специфично електрическо пиано, което ще бъде докарано от Германия. Друго пиано, този път за гримьорната на звездата на стадиона, в момента пътува към София от Англия.

Маестро Бочели е на специална диета с различни ястия за всеки ден от седмицата. В неделя менюто му включва пилешко, риба, плодове и зеленчуци. Сред по-специфичните изисквания е гримьорната му да бъде оборудвана с овлажнители за въздух, които да поддържат определена температура.

Концертът на Андреа Бочели на 31 август ще бъде едно от най-грандиозните събития в страната ни за последните десет години. Продукцията е по-голяма дори от шоуто на Metallica преди години. 150 тона оборудване, звук, осветление и видео ще бъдат вкарани на стадион “Българска армия” в Борисовата градина с 20 камиона.

Изграждането на сцената започна още в сряда (20 август) – точно десет дни преди събитието. Техниката ще осигури перфектно качество на звука и визията по време на концерта за 18-те хиляди зрители. Сценaта е проектирана с два метра по-дълбока, за да побере всички музиканти – над 130 души от Оркестъра и Хора на Класик ФМ.

Специално за звука ще бъдат изградени четири кули, за да може от всяко място на стадиона да се чува еднакво и кристално чисто. Допълнително е направено всичко възможно, за да има чудесна видимост към сцената – ще има една огромна видео стена и две странични, на които всички зрители ще виждат всичко, което се случва в детайли. Самата сцена е с впечатляващи размери – цели 70 метра, заедно с колоните, стените и 24-метров покрив, и е напълно съизмерима с тези на най-големите поп и рок звезди.