Фолк певиците Емилия и Андреа си обявиха война, която се очертава да е безмилостно жестока.

Повод за препирните станаха изявите на Андреа в чужбина. Благодарение на приноса си, тази година фолк дивата дори получи приза за най-популярен изпълнител зад граница, пише hotarena.net. Очевидно това е жегнало Емилия, която получи „Най-артистичен изпълнител във видеоклип през 2013“ – колкото да не е без хич.

В музикалното предаване „Открит микрофон“ жената на Коко Динев не пропусна „тактично“ да уязви колежката си.

На въпрос дали могат да се съизмерват нашите клипове с европейските и световните, Емилия се изцепи: „Нашият мениджмънт - българският, хората, които се занимават с външния пазар, ето тук нещо ни куца. Не е въпросът, че мен ще ме пуснат или Андреа, колко я пускат и какво от това. Дайте да видим къде е последствието?! Аз не съм видяла къде е ползата“.



И продължи да дава колежката си едва ли не като лош пример: „Това, че са ги пуснали е ок - и Андреа много направи, и Десислава колко пъти и тя пробва... Досега никой не съм чула да дойде и да каже: "Ей, българи, ето това постигнах" - записи или на една сцена със световно известен изпълнител, мащабен проект. Няма!“.

Очаквано, реакцията на Андреа не закъсня. Тя публикува изказването на колежката си във Фейсбук, като се надсмя над него. Феновете й веднага я подкрепиха и скочиха срещу Емилия. „А Емилия какво е направила! Първо да си оправи зъбките“, реагираха фенове.



Дори чуждестранните почитатели на Андреа се обадиха: „Кой познава Емилия?! Кой е чувал за нея?! Никой! А Андреа в Турция всеки я знае“, написа на английски турски гражданин.

По всичко личи, че се задава нова война на фолк хоризонта и доколкото познаваме Андреа и Емилия, нито една от двете няма да отстъпи.