Андреа получи два приза на Годишните награди на телевизия "Планета".

Фолк звездата бе удостоена с отличието "Дискотечен хит 2012" за "Пробвай се" - дуетното й парче с Азис  и "Оригинално сценично присъствие на концертната сцена".

Изпълнителката на "Пайнер" коментира призовете и своето разбиране за това как трябва да се подхожда към изявите на концертната сцена.

"Хората трябва да знаят, че шоу спектакълът на голямата сцена е едно, а комуникацията с публиката е друго. Комуникация с публиката е важно да имаш, когато си в заведение, като цяло е хубаво да имаш и на сцената. Но когато се говори за шоу спектакъл, това е един вид сценография - това са идеи, това са изпълнения на тези идеи, защото е трудно да намериш екип от хора, които да те разберат, че по принцип музиката, костюмите, хореографията, дори самото ти настроение и усещане на сцената трябва да са съчетани в едно. Хубаво е ако можеш да впечатлиш хората, да ги изненадаш по някакъв начин. Те затова са дошли, за да видят нашите песни, представени по друг начин" - обяснява тя.

По време на церемонията в зала 1 на НДК Андреа представи нов вариант на "Пробвай се" и промотира сингъла си "Лош герой". Звездата заложи на ефектно шоу, подготвяно доста време, пишат от signal.bg.

"Можехме още веднъж да представим дуета с Азис, но след като той не можа да дойде, реших да поднеса проекта по различен начин. Наложи се сега да представя ново парче. Доста време мислехме какво да бъде то. Почти цяла зима мислех на кое парче да заложа и надявам се то да е успешно" - разказва изпълнителката на "Искам, искам".

Андреа е категорична, че не иска да се повтаря в концертните си изяви, а държи винаги да провокира публиката. Макар да признава рискът да заложи на нова песен, тя все пак е убедена, че си струва. "Няма как, трябва да има изненада! И ако това е да покажа песен, нека да е" - подчертава изпълнителката.