Андреа сподели в телевизионен ефир, че колаборациите, които е правила с Shaggy и Кости са допринесли за популяризирането ѝ като изпълнител в Америка и много други държави, където парчето на триото се върти с успех и името ѝ е стигнало до публиката там.

Хитовата певица обаче призна, че целите ѝ са още по-високи и заяви какво според нея не е успяла да стигне с това парче: "Не стигна това, което мечтите ми искат, което аз искам, защото аз мечтая много по-напред".

Нашата изпълнителка обясни, че като кариерно израстване колаборацията ѝ с американската музикална звезда ѝ дава много позитиви, пише signal.bg.

"Много ми даде това нещо, чувствах се различна. Песента не е чалга, но в американската реге музика има доста чалга, аз лично я определям като чалга. Има много американски песни, които звучат точно като нашата чалга, в малко по-модерен вариант" - каза тя.

Андреа заяви несъгласието си с факта, че от години у нас на попфолка се гледа като на по-некачествен жанр и твърде често се правят обобщения, без да се гледа детайлно на изпълнителите и техните качества.

"Не трябва да заклеймяваме жанровете, това ни е грешката. Не трябва да слагаме всички под общ знаменател. Не може да кажеш, че понеже група фолк певици са така и всички останали са така. Това много ме боли - така ни заклеймяват и така ни слагат всички под общ знаменател. Доста мои колеги, мога да сложа и себе си в това число, се стараем да правим нещата на професионално ниво. Не виждам нещо пошло, грозно, всичко е на добро ниво и трябва да се признае. Не трябва да си слагаме тези бариери" - подчерта тя.

Запитана какво ѝ е дал проектът с международна звезда, изпълнителката на "Пайнер" обясни: "Проектът с Shaggy ми даде усещането, че има възможност човек от България, изпълнител, едно момиче от България да успее дори мъничко извън пределите на държавата си, която всъщност е доста малка и дава много възможности".

Андреа коментира какви са причините, за да не може никой изпълнител от страната ни да пробие в световния шоубизнес и да стане известен извън пределите на България.

"Първо, защото никой не си вярва. Аз лично не си вярвах в началото. Когато Кости ми предложи този проект, аз не вярвах, че нещо ще се случи, докато не започнах да виждам милионите гледания в You Tube, докато не започнах да получавам куп e-mail-и от чуждестранни мои фенове, докато не започнаха да ми звънят хора от чужбина, които слушат песните ми. Дотогава аз не вярвах, че е възможно. Казвах си как ще се мерим с тези финансови възможности, с които разполагат изпълнителите в чужбина, затова не си вярвах. Сега имам надежда и това, което ми се случи е една малка крачка. Трябва и други мои колеги да тръгнат натам" - на мнение е актуалната фолк звезда.