В откровена изповед пред “Труд” фолк изкушението Андреа си признава, че е почитателка на... класическата музика.

Андреа говори открито и за амбициите си зад граница. Разкрива подробности за новата си песен с Марио Уинанс и с кого е готова да “изневери” на Кости в сътворяването на хитове.

Разсъждава върху това дали би зарязала пеенето, за да пробие в киното, след като вече дебютира на големия екран в българската продукция “Мисия Лондон”.

Сексапилната софиянка обяснява дали умишлено си показва гърдите през седмица и постоянно лъсва по медиите...

- Андреа, защо избра да станеш точно фолк певица? Не стана ли твърде банално вече всяко младо и красиво момиче да иска да се изявява с микрофон в ръка и така да си улесни живота?


- Това не е никак лесна работа и като всяко друго занимание си има много трудности и отговорности. Трябва да се полагат много усилия, за да се радваш на постижения. Но така е не само в пеенето, а и в живота. Искам да кажа, че не ми харесва делението “тази е фолк певица, а онази е поп певица”.

Глупости - всички сме изпълнители! Не съм тръгнала да се доказвам, но моите песни са пример, че може да се направи фолкаджийско парче на английски език, което като звучене да няма нищо общо с чалгата, която се слушаше преди 20 г. Нека да не забравяме, че в момента този жанр е най-развитият в България. Никога не съм си поставяла категоричната цел да стана фолк певица. Просто още от малка исках да се занимавам с музика.

- Напоследък очевидно ти харесва да се изявяваш и на световна сцена. Първа направи песен с Шаги, а сега подготвяш парче с протежето на Пи Диди - Марио Уинанс. Разкажи повече за новия проект...

- Парчето е между мен, Кости и Марио Уинанс. Ще го заснемем в Кан по време на филмовия фестивал (той вече тече - бел. авт.) и се надявам да имам възможността да се запозная с някоя звезда отблизо. Не казвам, че ще стане със сигурност, защото там е много трудно да се уредиш да минеш по червения килим. Снимките ще са два дни на плажа и на една невероятно голяма яхта. Този град е изключително красиво място и не знам досега български изпълнител да е снимал там.

- Вярно ли, че скоро ще “изневериш” на Кости с румънските му колеги “Моранди”?


- Ами ти откъде знаеш? Това все още е тайна! В момента искам да се концентрирам върху последните си хитове, на които публиката искрено се забавлява - песента “Неблагодарен” и дуета ми с Галена. Също и парчето с Марио Уинанс, което ще бъде нещо много модерно, изцяло на английски език и ще се излъчва по телевизия “Планета”.

- А ще пробваш ли да пробиеш с такъв хит и в други страни?

- Нека да се случат нещата и първо на теб ще кажа. Ние не сме направили още клипа, за да говорим къде ще се върти.

- Имам информация, че в началото на кариерата ти Митко Димитров - Митко Пайнера, на два пъти е отказвал да подпише договор с теб. Така ли е?


- Не мисля, че е редно да коментирам професионалните си взаимоотношения с продуцентската ми фирма. Каквото сме обсъждали, си остава само между нас.

- А вярно ли е, че параметрите на първия ти договор са били 15% от хонорарите за теб, а 85% за “Пайнер”?

- Наистина не искам да говоря за тези неща, защото не е коректно да се разкриват такива данни.

- Не станаха ли прекалено много случаите, в които “случайно” ти се показва бюстът? Умишлено ли го правиш?


- Ами все така се случва, че съм с такива дрехи, които ме разголват! Честно да си кажа, и на мен не ми е приятно да се виждам гола. Постоянно показват такива мои снимки по медиите и не е много приятно усещането... Иначе мога да кажа, че никога не съм го правила умишлено и целенасочено. Просто нещо се случва и се разголвам.

- Какво музика слушаш, когато не си на фолк участия, а стоиш вкъщи и релаксираш?


- Наистина харесвам всякаква музика, но ако трябва да съм по-точна, ще кажа класическа. Може на хората да им прозвучи клиширано и нереално, но такъв тип музика наистина ме кара да се чувствам много добре. Любимите ми произведения са “Лунната соната” на Бетовен, а от “Четири сезона” (бел. ред. - всъщност “Годишните времена”) на Вивалди най-силно ме разчувства “Зима”.

- Мислиш ли за кариера на актриса? Дебютира в киното с епизодична роля в българския филм “Мисия Лондон”.

- Времето ще покаже. Засега имам много кратка роля, но беше голямо удовоствие за мен да ме поканят. В момента изцяло съм се концентрирала върху пеенето. Снимането на филм е доста по-трудно от правенето на клип. Готино е, но трябва да отдадеш цялото си време за това. Заснемането на моята сцена в “Мисия Лондон” отне един ден!

- В публичното пространство ту ви събират, ту ви разделят с приятеля ти Кубрат Пулев. Кажи най-накрая каква е истината.

- (Обръща се към Кубрат, с когото са заедно в момента на интервюто, и се смее.) Ние двойка ли сме? Каквото искат да си пишат хората, но само ще кажа, че с Кубрат всяка сутрин се разделяме и вечерта се събираме.

- Сега е и моментът на истината да кажеш дали те бие.

- Ооо, постоянно ме налага. Където ме хване, там ме бие (смее се). Шегувам се, естествено. Ако трябва да съм сериозна, ще кажа, че той има достатъчно изяви на ринга, за да се занимава точно с мен. След изморителни двубои и тренировки надали му остават сили да се бие точно с мен.

- Говорите ли за сватба и деца?

- Не. На този етап още е рано, защото съм малка за деца и сватба.

-Вярно ли е, че имаш късметлийско бельо, което обуваш всеки път преди важни участия?

- Това е измишльотина. Нямам такива късметлийски предмети и не съм суеверна. Не разчитам на някакви талисмани, вярвам в Господ и знам, че винаги е с мен.