Андреа: У нас плюенето е двойно повече от признанието

06 декември 2011 | 13:57
Прочетена
9333
 

Най-лесното е да вземеш интервю от Кубрат Пулев и Андреа заедно.

Те обаче се съгласиха на един експеримент.

Получиха сходни въпроси, без да знаят какво е отговорил другият на тях, пише 24chasa.bg. Така се получи двойното интервю с най-добрия ни боксьор и певицата.

Кубрат Пулев:

- С колко време разполагаме?

- Не много. Но ако го ползваме пълноценно, ще стигне. Тъкмо тази година се замислих колко малко всъщност е времето, с което разполагам. На 50 надали ще се бия на мачове. Значи трябва да постигна всичко, докато е време. И вече не мисля да прахосвам нито минута. Така че почвай с въпросите.

- Как попадна в боксовата зала за първи път?
- Баща ми е запален по бокса. Той ни показа началните стъпки в бокса. Но за да идем на състезание, трябваше да сме към клуб. После минахме през много зали, но на него най-много му хареса в ЦСКА. В други зали отношението на треньорите не му допадна.

- Защо остана в ЦСКА, а не предпочете друга зала?
- Същото, което там видя и баща ми - отношението. В случая - на настоящия ми треньор Михаил Таков. Иначе е хубаво, че вече има много зали. Мисля, че и за тях има добри треньори. За любителски бокс не е толкова важно треньорът да е преуспял боксьор, а да има желание и умение да контактува с хората, които идват на тренировки.

- Тренирал ли си други спортове преди това?
- Футбол, бях вратар като много малък.

- Сега за разнообразие занимаваш ли се с други спортове?
- Пак футбол за кеф, а и други спортове. Шах харесвам. Картинг обичам, тенис на маса. Казано честно, не ми остава време, но като имам възможност и сме с някой приятел, веднага се включвам.

- Откъде идва името ти?
- Пак от баща ми. Много книги четеше. Знае историята на България наизуст. Отначало много ме беше срам. В училище децата ми се смееха заради името. С течение на времето поотраснах и разбрах колко хубаво, стойностно име с история имам. Сега се гордея с името си и много ми харесва.

- Какво е семейството за теб?
- Семейството е много свято, лично.Това са хората, които са до теб и на които трябва да държиш най-много и трябва да има толерантност. Има примери, при които брат брат убива. Самият аз като по-малък със сестра ни се разминавах и не й говорих година и половина - преди, като живеехме заедно, но сега всичко е наред. Не искам да съм далече от семейството ми.

- Какво е боксът за теб - работа или удоволствие?
- Велик спорт, огромна част от моя живот - един от най-мъжките спортове, но в него има и красота, и класа, и стил, трябва да се мисли много бързо, светкавично. Това е спорт, който те изгражда и в живота. Затова е хубаво и обикновени хора да го тренират, развива характера на човека, особено за момчетата. Това, че някой ще те набие в залата, е пълна глупост.

- Нямаше ли друга мечтана кариера?
- Друга мечтана кариера не съм искал. Ако бях искал, боксът щеше да ми я отнеме, но стремежите и целите са ми били боксът. Човек трябва да е отдаден изцяло на това, което харесва, да го прави както трябва и да е номер едно.

- Боксът далече не е чист спорт. Какво те е мотивирало през годините?
- Много спънки съм имал, много номера, гадости и интриги има в този мъжки спорт. Единият път бе на олимпиадата, когато съдията се правеше на разсеян. Подобни неща отблъскват и обезсмислят всичко към което се стремиш. Тренираш година за състезание и накрая да те орежат е много долно. Но това е съвременният спорт. Всеки път съм усещал, че знам, мога и съм добър и другите не са с нищо повече от мен.

- Как се справяш с разочарованията в спорта?
- Да не попадна в десетката за спортист на годината, не може да ме разочарова. Сигурно съм бил слаб миналата година. Поне така го разбирам аз. Десетката е малка за такива като нас в държава, дето не се знае дали сме и 7 милиона. Десетката трябва да стане трийсетка, че да побере заслужилите. Или 10 победи са малко?! Ако бях направил 50, сигурно щеше да е по-впечатляващо. Но боксът е тежка дисциплина. Джордж Форман и Холифийлд имаха по 50 победи в доста напреднала възраст. Малко ми е болно, но не съм обиден, вървя напред и продължавам да обичам държавата си, макар да не съм сигурен доколко тя обича мен.

- Какъв е бил критерият за избор на спортист номер 1 у нас според теб? Дали проблемът не е в това, че се биеш за немски клуб, а не за българската федерация?
- Едва ли, защото аз излизам на ринга с държава България, с българското си име, по собствено желание на шортите ми има бяло, зелено, червено. Клубът е просто мястото, където тренирам. Аз играя за България. Коментаторите казват: "Още един рунд за България."

- Боксът се случва първо в главата - в ума, после в краката и най-накрая в ръцете. В същото време е разпространен изразът "тъп боксьор". Ти имаш ли мнение по въпроса?

- Клише. Като "тъп" полицай. Толкова са "тъпи" полицаите, че си спомни за кого гласувахме на изборите, а ти на мен за един месец второ интервю ми вземаш. Явно разбиваме клишетата. Нищо вече не е това, което беше. И брат ми е от "тъпите" боксьори, затова завършва второ висше в Софийския университет. Кличко знае няколко езика, има докторска степен, по квалификация е наравно с президента на Украйна. Има боксьори адвокати, лекари, полицаи, всякакви.

Всеки любител, тренирал този спорт, знае колко е труден. Този израз "тъп боксьор" се употребява само от хора, които нямат понятие от бокс. Иначе щяха да знаят, че боксьор, който е природно "тъп", не би оцелял дълго на ринга, особено на професионалния. Боксът е спорт, в който трябва да мислиш с един ход напред. А когато говорим за кариера - с един мач напред. Накратко, да си стратег. Боксът те учи да мислиш, да уважаваш себе си и да оценяваш другите. Подцениш ли противник, наказанието не закъснява.

- Ти си 117 килограма. С лекота би нокаутирал лек боксьор. Затова мнозина смятат, че леките категории не са актуални. Според теб така ли е?
- Леките категории си имат своята красота. Както виждаш, Мани Пакиао играе пред 25 000 зрители, които плащат скъпи билети, за да са в публиката. Не е малък интересът, но тежките са зрелището, черешката на тортата.

- Заплащането на профибоксьорите на 70 и 100 кг също е различно. Млади боксьори качват изкуствено солидна маса, защото парите скачали двойно, като влезеш в тежка. Вярно ли е?
- Едва ли някой може да качи чак такава маса и да е поне толкова, защото тежката категория е наистина тежка. Трябва качествена мускулатура, а не просто килограми. Нека леките играят на лека, а не да се опитват да се доказват грешно в тежка. То и ръст им трябва. Всеки има капацитет да е най-добър там, където му е мястото.

- Ти на колко години влезе в тежка категория?
- На 24 или 25.

- Боксът само мъжки спорт ли е според теб?
- Не само мъжки. Все повече жени тренират. Добър спорт е и за жени, но според мен за тях трябва да е повече любителски, защото тонизира, свалят се килограми, ставаш жизнен. Много е добър боксът, когато жените го практикуват за здраве, не за да се правят на мъже.

- Какво се случва, като се съберат боксьор и певица?
- Допълват се, когато има разбиране, любов и уважение. Трудно е, но в случая се допълват.

- При твоето напрегнато ежедневие как успяваш да живееш в синхрон с една малко или повече капризна фолк певица, чийто график е не по-малко натоварен от твоя, но нервите й вероятно са по-слаби?
- Гледам да й помагам в доста неща и със съвети, които са й много нужни, да я успокоявам и уравновесявам. Наистина й е много напрегнато. И тя носи голям товар, а е само на 24 и е постигнала доста. Както казах, трудно е понякога, но се справям, защото я разбирам.

- Как гледаш на медицинските средства за разкрасяване на жената до теб?
- На мен приятелката ми си ми харесва каквато си е. Иначе нямаше да съм с нея. А вече ако тя се чувства по-добре в кожата си, като се доразкрасява, значи за нея е хубаво да си прави и пластика, и каквото си поиска. Освен това приятелката ми не работи в офис, в който не влизат външни хора, а постоянно е под прожектори. Прожекторите и камерите подчертават всеки дефект на изпълнителя, а и нарочно го търсят, така че за да е хубава една певица на сцена, трябва да е супер хубава в живота. Шоубизнесът продава мечти, които понякога са уплътнени със силикон.

Има ли жена, която не си мечтае да изглежда като моята? Но пак ти казвам. Аз съм с моята приятелка отдавна - на мен не ми пука дали си е правила операции и как са я променили те. Взаимоотношенията ни определено не се крепят на уголемен бюст.

- Известно е, че си избухлив. Известно е също, че жените сме претенциозни и по-емоционални. Как се справяш с инстинкта да прекратиш с шамар досаден спор с половинката си?
- Една умна и интелигентна жена няма да допусне мъж да я удари. В голяма степен това зависи и от жената. Оправям си споровете цивилизовано, но за да успявам, се иска и от човека отсреща да е поне средно интелигентен. Удар не решава проблема, а боят не донася уважение и разбиране, нито самоуважение. Ако се решаваха проблемите с бой, щеше да ми е много лесно всичко в живота.

- Какво смяташ за хубаво у една жена?
- Да е усмихната и лъчезарна. Няма по-грозна жена от нервна, депресирана и сприхава.

- А с какво не би направил компромис?
- Не бих издържал жена, която е алкохоличка. Това е много грозно. Не бих толерирал също да пуши. Жените пушачки вече май са повече от мъжете!

- Означава ли бракът нещо за теб, или е просто подпис на хартия и халка?
- Нещо фиктивно, за мен важно е партньорите да се разбират, обичат и уважават. Дали са подписали е все тая.

- Мислил ли си да имаш деца и защо "да" или защо "не"?
- По принцип искам, обичам децата. Детето е продължението на човека. Децата много сплотяват семейството. И тъкмо защото са важни, с децата не трябва да се избързва.

Андреа:

- Kак попадна на сцената за първи път?

- Не съм "попаднала", сама избрах музиката, имах големи идеи, исках да ги реализирам, от малка съм била художник и любител музикант. Да си изпълнител е изкуство - не е просто да облека рокля и да изпея песен - изкуството е предизвикателство

- За разнообразие занимаваш ли се със спорт?
- Преди се занимавах със ски и плуване, но сега с този натоварен график не остава време. Сега, когато слабея за клипове и фотосесии, това е, защото не спя достатъчно и понеже, като не спортувам, гладувам.

- Какво е семейството за теб? Привързана ли си към роднините си? Би ли живяла заради работа или заради Кубрат в чужбина, без да се връщаш при тях?
- Стимул. Привързана съм към семейството си. В същото време те ме подканват да правя кариера извън България. Тук положените усилия и вложените средства не са оправдани. Брат ми отдавна е в Дания, така че семейството ми е отворено към чужбина. При конкретни обстоятелства сигурно бих живяла постоянно в чужбина заради работата си или заради Кубрат. Обичам да пътувам и това ме обогатява, но ще ми е трудно без роднините ми.

- Какво е пеенето за теб - работа? Удоволствие? Начин да се доказваш постоянно?
- Не го приемам като работа. Беше стремеж да открия себе си, а после прерасна в моя огромна тръпка и сега в последно време е нещо, без което не мога да живея.

- Музиката отне ли ти възможността да се занимаваш с друга мечтана кариера?
- Музиката не може да ми отнеме нищо. Може само да ми даде. Ако реша да правя друго, няма как музиката да ми го отнеме. Много изпълнители се занимават и с други дейности, изявяват се на други поприща. Трябва само желание и талант да имаш.

- Кубрат не беше избран дори в десетката най-добри спортисти за миналата година. Според теб беше ли ощетен той тогава?
- (Лаконичен смях.) В България, като опита някой нещо да направи, плюенето е двойно повече от признанието. Това си е май наш манталитет. Пречи ни да се развиваме. Но с последната си победа Кубрат доказа, че човек, като се бори, успява въпреки всичко и всички.

- Сега, след миналогодишното разочарование, имаш ли очаквания Кубрат да бъде избран за спортист №1? Или поне да влезе в десетката най-добри?
- Тази класация у нас е субективен знак на признание. За мен Кубрат вече е признат, защото има международна титла и е на високо ниво. Така че темата за спортист №1 вече не е актуална за мен. Той вече се доказа.

- Разпространен е изразът "тъп боксьор". Ти имаш ли мнение по въпроса?
- (Кикотене.) Разпространен е май колкото и изразът "тъпа фолк певица". Ако ми позволиш да изляза от това схващане, от своя опит ще ти кажа, че нещата стоят доста по-различно.

- Какво е да гледаш как някой, когото обичаш, отнася силни удари?
- Тежко е, още по-различно е да гледаш на живо. Би ми било по-лесно, ако удрят мен.

- А какво е да го видиш как печели?
- Страшно се гордея! Все едно аз съм спечелила!

- Боксът само мъжки спорт ли е според теб? Ти слагала ли си ръкавици?
- Професионално си е чисто мъжки спорт. Не познавам жени боксьорки. Малко съм се занимавала преди, но най-вече за хубаво тяло и тонус е добре. Не мисля, че жените трябва да се състезават. Но за бързо отслабване е супер.

- Какво се случва, като се съберат боксьор и певица?
- Конкретно боксьор и певица? Не знам. Знам само какво се случва, като се съберат двама души, които се харесват и обичат и искат да се развият в своята кариера. Тогава те се допълват.

- При твоето напрегнато ежедневие как успяваш да живееш в синхрон с един малко или повече избухлив боксьор, с график не по-малко натоварен от твоя, но чиито импулси вероятно са по-силни от твоите?

- Той често е в Германия, а когато е в България, аз много пътувам, или съм на интервюта, или снимам клип, така че няма време да се скараме. А и така няма как да си омръзнем. Ние сме в такъв тип връзка, в която не трябва постоянно някой или нещо да ни подпира.

- Как гледаш на медицинските средства за разкрасяване?
- Ако има желание, човек да се промени към по-хубаво, аз съм “за”. Няма нужда човек да се чувства зле, ако може да го избегне.

- Какво смяташ за хубаво у един мъж?
- Поведението ми прави най-силно впечатление у един мъж. Това е много важно. И погледът. Погледът казва много. А що се отнася до визията, привличат ме едри мъже.

- С кое мъжко качество не би направила компромис?
- Не обичам продажно поведение, особено у мъже и не търпя ултиматуми. Поставяла съм си цели, гонила съм ги, не съм спала, не бих приела ултиматум.

- Означава ли бракът нещо за теб или е просто подпис на хартия и халка?
- Бракът е нужен, когато двама души искат дете.

- Мислила ли си да имаш деца и защо “да” или защо “не”?
- Искам, но не скоро, защото децата искат много грижи и много жертви, а още не се чувствам готова.

Вижте фотогалерия:

Андреа и Кубрат Пулев

Интервю: Аврора Борисова; снимки: Bulphoto
 

Свързани новини

Галерии

Коментари

Prue
17 декември 2011 | 22:19

Many many quality pnoits there.

Lena
17 декември 2011 | 18:36

I ralely appreciate free, succinct, reliable data like this.

Etty
17 декември 2011 | 14:39

Big help, big help. And superlative news of curose.

MM
07 декември 2011 | 02:03

tova e samo piqr,andrea i kubrat izob6to ne sa zaedno !!

ergreg
07 декември 2011 | 00:31

pfff nqkva razprostranitelka na selqniq i model za prostituciq e simvol za podrajanie... samo v nai-jalkata strana moje da se slu4i podobno ne6to

Iordan
06 декември 2011 | 20:20

Neveroqtni sa,mnogo istinski vypreki vis4ko koeto govorqt horata ! Bravo :)

maria
06 декември 2011 | 19:36

eto takiva dvoyki me radvat strashno mnogo!dano da produljat das e obichat zavinagi i da ima razbiratelstvoto,uvajenieto,lubovta,shtastieto i podkrepata,kakto dosega!:)

GD
06 декември 2011 | 16:03

BRAVO ! MNOGA SA GOTINI ....DANO SE OBICHAT VSE TAKA :)))

:P
06 декември 2011 | 14:52

straxotni sa i kato dvoika i po otdelno!!!

Добави коментар

Екипът на Hotnews.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Hot

Диляна Попова лъсна по мрежест чорапогащник

Актрисата избухна с тийн стайлинг

Голи снимки на Мадона с цензура от Инстаграм

Певицата пита защо задните части на жените никога не са цензурирани, а зърната й са

Лияна с нова еротична снимка

Всичките й дрехи купувани от сексшоп

Виж още от Hot

Специален проект

Да оставим следи ІІІ

Новини

Ал. Кадиев: Ивчето ми прави всичко

Телевизионерът не може да се нахвали с новата си половинка

COVID-19 допълзя и до Гущерови

Бебето не усетило заразата, баща му преболедувал тежко

Защо се събраха Рачков и Игнатова?

Двамата бяха любимата двойка на България

Тризначките с невероятно разкритие за себе си

Вяра, Надежда и Любов били осиновени, намерили биологичната си майка в Англия

Нова мъка сполетя Дивна

След тежката катастрофа преди години

Саня Борисова крие младо гадже

Бившата на Ники Илиев разцъфна след раздялата

Ники Кънчев отново потъна в траур

Водещитя на "ВИП Брадър" губи пореден приятел

Майката на новата Мис България хич не е случайна

Родителката на Сара е вдъхновение за световно име

Поли Генова кръсти с 2 имена бебе №2

Певицата роди днес и показа бебето

Курбан в храма на Ванга спасява Володя Стоянов

От ВМА не дават информация за състоянието му

Водеща на bTV роди син в деня на изборите

Това е първото дете на Алекс Кръстева

Мани: Майка ми нареди да се самоубия

Шокиращи разкрития за тежкото й детство

Ето с коя от Игрите живее Вальо

Не спечелих предаването, но спечелих теб, разкри той за първи път

Ето ги трите деца на Денис Топал

Влади Михайлов изненада панела и зрителите в "Маскираният певец"

Тв и Риалити

Българката Ника Парис очарова Ед Шийрън

16-годишната изпълнителка набра огромна популярност с представянето си в италианския X Factor

Ето как Деси Цонева стана на 38 години

Бившата телевизионерка благодари

Виж още от Тв и Риалити

Издънки

Мъжът на Сашка Васева не познава сина си

Христо е виждал младия мъж само два пъти в живота си

Рут Колева скочи срещу Черния петък

Певицата показа гробище на дрехи

Юлиян съди "Игри на волята", че не спечели

Вотът е манипулиран, категоричен е Златев, който иска 200 000 лева

Виж още от Издънки

Култура

Fashionista

Том Форд критикува филма за GUCCI

Нарече го "фарс" и "сапунка"

Спринцовки и бурки на модно ревю

Митко Дамов с нощно ревю в Ботаническата градина

Виж още от Fashionista
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.