Състоянието на Андрей Баташов се е подобрило малко, макар че все още е критично, съобщиха вчера негови близки приятели.

След изваждане от комата белите дробове и бъбреците са почнали да функционират частично, макар и много слабо. Актьорът все още е на командно дишане. Черният му дроб обаче е в много тежко състояние и дори биопсия не може да му бъде направена. Днес или утре предстои голямо изследване, което ще даде повече насоки какво ще се прави в бъдеще със звездата, пише в. 'Монитор".

Кръвта била доста сериозно пострадала от сепсиса. Паметта на Андрей Баташов обаче не е засегната. Той дори е говорил за кратко със свои близки. Засега актьорът остава в "Токуда" и не се предвижда да бъде местен във Военна болница или чужбина.

Голямо количество пари са нужни за лечението на любимия български актьор, казаха вчера запознати. Според изчисления за него всеки ден са необходими поне по 1500 лв. за най-належащите консумативи. Досега лечението му е струвало около 30 000 лв. Негови близки и не чак дотам първи приятели активно го подкрепят.

"Андрей Баташов бе човек с голямо сърце, винаги откликваше на благотворителни каузи. Но като повечето от нас той не искаше да се знае и разчува по медиите, че помага. Той е мой брат от Ордена на рицарите тамплиери.

Познаваме се повече от 20 години. Ние не правим благотворителност, за да придобиваме медийна популярност, а я правим, защото сме осъзнали, че така е редно. И сега е редно да помогнем на нашия брат и любим актьор. Всички сме хора на тази земя и не бива да се делим на раси, пол, талант и по някакъв друг начин", каза Орлин Горанов. Той допълни, че актьорът в момента е в най-хубавата си възраст, в която може още по-добре да покаже творческите си възможности.