В "Игри на волята: България“ идва седмицата на финалистите и на големите изненади", разкриха водещите Димо Алексиев и Ралица Паскалева. "Този сезон особено се набляга на силовата част на игрите и на повтаряемостта, с която се преминава по няколко пъти по трасетата. Понякога това е смазващо“, разказва пред Лора Крумова Димо Алексиев.

"Игрите започват на обяд, в най-голямата жега, което изтощава участниците още преди да са започнали да минават трасето. Гледайки отстрани, понякога на хората им изглежда лесно. Но всички неща, които се случват на участниците, особено когато са гладни и жадни, или психологически уморени, са много по-сложни“, допълва Ралица Паскалева. "Истинската борба идва, когато вече си изтощен, нещата не отиват на добре, но въпреки това има участници, които умеят да стискат зъби и да продължат“, разкрива Димо. 

Междувременно става ясно, че Андрей и Елизабет са в люта война. Двамата бяха близки съюзници по време на почти цялата игра, а манидори ги заподозря, че са нещо повече от близки приятели и обясни, че двамата се били усомотили в стая късно вечер. В края на играта обаче двамата са развалили дружбата и към днешна дата дори не си говорят. 

"Не е каквато изглеждаше като поведение. Не искам да говоря с нея и да й слушам оправданията", заяви във видео чат Андрей преди дни. След отпадането на Елизабет от шоуто, тя се обидила на шампиона и спряла да си вдига телефона. От думите му става ясно, че Елизабет не печели игрите.