Един от най-успешните тв продуценти и водещи у нас - Андрей Арнаудов, не е склонен да сe гордее със себе си.

Той сподели пред "168 часа", че забравя всеки свой успех в мига, в който го постигне. Неизчерпаемото си чувство за хумор е наследил изцяло от своя знаменит баща - известния хоров диригент проф. Васил Арнаудов.

Андрей има сестра, но успява да открие и брат в лицето на своя колега и приятел Иван Христов. Дори и най-големите оптимисти не са си и помисляли, че могат със сплетни и интриги да навредят на дългогодишното приятелство между двамата.

Неуморният професионалист се надява от тази есен заедно с партньора си Иван Христов да представят пред зрителите на Би Ти Ви поне 15 нормални и честни българи, готови с пот на челото да променят живота си. Това ще се случи в новия проект "Фермата", който ще бъде воден от познатия тандем.

- Андрей, няма как да не започна с любопитния въпрос какво се случва с онези 80 млн., които Бареков каза, че Тв 7 ви дължи?

- Както е казал Марк Твен: "Слухът за смъртта ми е силно преувеличен." По принцип това е частен бизнес и не ми се иска да навлизам в подробности около него.

С Иван имаме един основен принцип в работата и той е никога да не говорим срещу хора, с които сме яли бял хляб. Каквито и взаимоотношения да сме имали с Тв 7, ще се разберем. Дължат ни известна сума пари, но има една много просташка и в същото време хубава българска поговорка - "Тарикат мъж не плаче".

Дано телевизията се стабилизира, защото при всяко положение е по-добре за пазара да има повече медии и конкуренция. Въпросната сума е силно преувеличена.

- След случилото се с КТБ, причинило краха на Тв 7, вие с Иван успяхте да се задържите на повърхността след цунамито, последвало труса, така да се каже. Тогава опасявахте ли се, че това може да се окаже непреодолимо препятствие за вашия тандем?

- Ние сме външна продуцентска компания и сме тв водещи от 15 години. 70% от кариерата ни се е развила в Би Ти Ви и по 15-20% в "Нова" и Тв 7, съвсем малко и в БНТ. Ние сме доказали през годините, че можем да работим успешно с всички. Един такъв катаклизъм не е приятен, но нашата работа изисква да се справяме винаги и да продължим пътя си напред. Смятам, че и сега го направихме по най-правилния начин и се върнахме там, където ни е мястото.

- На какво се дължи успехът ви с Иван през годините -на много труд, работа, упорство или и доза късмет?

- Късмет може да имаш 1-2 години, но само той не стига. Не искам да давам примери с други хора. Изглежда, имаме известни качества, щом сме стигнали дотук.
Дали това е микс от работоспособност и талант, нека другите хора да определят.

- Как върви организацията на новия тв проект "Фермата"?

- Сега сме пред старта на първия етап от кастингите. Събрахме 10 000 регистрирани в сайта кандидати, от тях психолозите ни подбраха една сериозна бройка, която мина и през ситото на част от редакторския екип плюс мен и Иван. Освен водещи с него сме поканени и като консултанти по проекта.

Сега очакваме да се срещнем на живо на кастингите с 400 човека. Всички до този момент са много интересни и различни хора. Силно мотивирани. Повечето вярват, че с "Фермата" ще променят живота си, но по-важното - вярват, че ще променят България. Много от тях се включват в проекта с нескрит патриотизъм и носталгия по едни минали времена. Искат да работят здраво и не се плашат от селски труд. Едни от тях, са свикнали с лукса, а други са имали беден живот. Няма типажи сред кандидатите, има много напудрени градски момичета, отрудени възрастни хора, баби и дори тийнейджъри, които няма да могат да участват. Има хора, живели в чужбина, образовани, с невероятни лични истории и немалко трагедии.

За нас най-важното е да се видят нормалността и мотивацията на човека да успее независимо дали е в днешните условия, или преди сто години. Ако се замислиш, ще видиш, че това на практика трябва да прави всеки българин в държавата ни от много години насам, за да оцелее.

Източник: В. 168 часа"