Холивудската звезда Анджелина Джоли призна, че скандалният продуцент Харви Уайнстийн е отправял неприлични предложения към нея в края на 90-те.

„Имах изключително негативен опит с този човек в моята младост, затова реших никога да не работя с него и да предупреждавам останалите актриси", обясни звездата от „Да изчезнеш за 60 секунди“. В изявлението, което Джоли изпраща до New York Times, тя допълва още, че е станала жертва на сексуален тормоз от страна на Уайнстийн в хотелска стая.

„Подобно поведение спрямо жените в която и да е сфера и в която и да е държава е недопустимо!“, отбелязва актрисата.

Сред топ звездите, проговорили за кошмарното си минало с продуцента, чието име доскоро се свързваше единствено с киношедьоври като „Влюбеният Шекспир“ и „Криминале“, е и Гуинет Полтроу. Двамата работили заедно по екранизацията на романа на Джейн Остин - „Ема“ (1996 г). „Бях дете. Бях ужасена“, признава звездата от „Железният човек“.

Тя признала за случилото се на тогавашния си приятел – Брад Пит, който потърсил за обяснение кино магната. Уайнстийн от своя страна заплашил актрисата, че ще загуби работата си. Въпреки неприятния си контакт с продуцента, Полтроу продължава професионалния си път с него, като през 1998 г. двамата печелят „Оскар“ за „Влюбеният Шекспир“.

След като бе уволнен от компанията, на която е съосновател, Уайнстийн получи и молба за развод от съпругата си – британската дизайнерка Джорджина Чапман. Тя определя поведението на мъжа си спрямо нежния пол като „непростим“ и изрази съпричастност към всички негови жертви. Според слуховете към момента продуцентът е отлетял с частния си самолет за Европа, където е постъпил в център за възстановяване. Там той ще лекува сексуалната си зависимост.