Холивудската звезда Анджелина Джоли е подарила на Брад Пит за Коледа и 48-мия му рожден ден, който той отбеляза през декември, водопад в Калифорния с прилежащия към него участък.

Познавайки любовта на Брад към архитектурата, Анджелина е решила да му направи този необичаен подарък, пише "Ню Йорк Пост", цитиран от БГНЕС. През 2006 г. двойката посети прочутата "Къща над водопада" в щата Пенсилвания. Тя е построена през 1935 г. от американския архитект Франк Лойд Райт по поръчка на милионера Едгар Кауфман.

"Брад винаги е харесвал "Къщата над водопада". За него това беше незабравимо посещение. Анджелина винаги е искала да му подари нещо уникално. Тя знаеше за неговото увлечение по архитектурата и помисли, че този имот в Калифорния е най-подходящия", заяви близък на двойката.

Актьорът планира да построи там дом, чийто архитектурен дизайн е негово лично дело. "Брад мечтае за къща, в която да може да чува шумящия водопад. Той винаги е искал да построи къща по собствен проект", отбелязва изданието.