Анджелина Джоли се върна на работа и така опроверга слуховете, че здравето й се влошава.

Докато светските издания зад океана отписваха актрисата и й предричаха смърт заради анорексия, тя отново се е захванала с няколко дини под една мишница. "Дисни" обяви, че красавица номер едно в Холивуд ще участва в продължението на хитовия "Господарка на злото".

Въпреки това обаче от филмовата компания не уточниха датата на пускане на лентата по кината. Сценарист пак ще е Линда Улвъртън. Съобщението на продуцентите изненада публиката. През 2014 година актрисата се съмняваше дали ще има втора част на фентъзито.

"Наслаждавах се на работата по проекта. Чувствам, че направихме всичко много старателно и успешно, и се съмнявам, че ще има още един филм по темата", каза тогава Джоли пред "USA Today". Макар че оценките за филма бяха "посредствен", той направи оборот от 758 милиона долара в световния бокс офис. Това може би е една от последните роли, които Анджелина поема като актриса.

Все по-увлечена е по режисурата - може би защото достигна върха на кариерата си с "Оскар". В момента тя работи върху историческия криминален трилър "Първо те убиха баща ми - една дъщеря от Камбоджа помни". Продукцията е адаптация по едноименната книга на Лунг Унг, оцеляла от режима на Пол Пот. Сценарият и режисурата по него са нейна главна задача. Отскоро със съпруга си Брад Пит и шестте им деца живеят в Съри, Англия. Желанието им е да се откъснат от холивудския шум, а и на децата много им харесвало новото място.