Анджелина Джоли ще режисира нов филм, базиран върху живота на изключителен човек – палеонтолога и природозащитник Ричард Лийки, съобщава Контактмюзик.

Новият филм, наречен "Африка", ще бъде съсредоточен върху усилията и битките на Лийки да спре бракониерите, които нападали слоновете в Африка заради слоновата кост.

Сценарист на лентата ще бъде носителят на Оскар Ерик Рот и тя ще бъде продуцирана от компанията "Скайденс продакшънс". Това ще бъде четвъртият филм на Джоли като режисьорка, пише БГНЕС.

"В голяма част от живота си съм усещала дълбока връзка с Африка и нейната култура. Ерик създаде красив сценарий за мъж, въвлечен в ожесточен конфликт с бракониери на слонове, който има дълбоко разбиране за оставяната от човека следа и изключително чувство за отговорност към света около него", заяви Анджелина в комюнике.

Генералният директор на "Скайденс" Дейвид Елисън, който ще продуцира филма заедно с Дана Голдберг, добави: "Африка" е история, която си заслужава да бъде разказана. Тя е много близка до сърцето ми и знам, че ще надхвърли очакванията ми в ръцете на Анджелина. Тя е изключително талантлива режисьорка и със сигурност ще превърне безупречния сценарий на Ерик Рот в проект, в който винаги съм искал "Скайденс" да участва".

Новият режисьорски проект на Джоли, драмата Unbroken, разказваща истинската история на героя от Втората световна война и участник на Олимпиада Луис Замперини, ще излезе по-късно тази година. В момента холивудската звезда снима филма By The Sea, на който е и сценарист. В него тя играе заедно със съпруга си Брад Пит.