Настъпва лятната ваканция за учениците, а с нея, освен почивката, идва и списъкът със задължителни книги, които трябва да прочетат.

Дали думата “задължителни”, или фактът, че им ги дават за онзи период от годината, в който те искат да се отдадат само на игри, превръща заниманието в досадно, независимо колко интересни са произведенията.

Като родител на подрастваща Анелия знае това и поради тази причина с удоволствие се включи в проект за разделители за книги с лицата на актуални музикални изпълнители.

Заедно с Михаела Филева и 100 Kila ще се усмихват на децата между страниците на книгите, като ще им напомнят докъде са стигнали и колко е важно да се чете.

Звездата на “Пайнер” неведнъж е признавала, че четенето до ден днешен е сред любимите ѝ занимания за разпускане от работното напрежение. Тя се увлича от езотерична литература и нейните приятели често ѝ подаряват най-новите издания с повод и без повод.

Инициативата за отпечатване на разделители за книги е част от Националната кампания “Нашето дете”, на която Анелия е посланик, насочена към популяризиране на детските права и институцията на омбудсмана сред подрастващите, като техен защитник и пазител.

Чрез популярните личности институцията се стреми да стане по-разпознаваема от децата, да спечели доверието им, да я почувстват по-близка, за да споделят проблемите си. На разделителите са изписани контактите на инситуцията, на които децата могат да подадат сигнал, както и посланието на звездите:

“Националният омбудсман има законови правомощия да защитава правата на вас – ДЕЦА! Не мълчете! Всички вие имате равни права и заслужавате да бъдeте чути!”