Войната между фолкпевиците Анелия и Галена започна отново, научи "България Днес".

Двете се изпокараха покрай годишните награди на телевизия "Планета" в началото на годината.

Последва затишие, но напрежението отново ескалира през последните дни.

Проблемите между двете лъснаха покрай рождения ден на вратаря на националния отбор по футбол Николай Михайлов.

Анелия и Галена заедно с колежката им Десислава бяха поканени да пеят на купона в култово столично заведение. Дори тройната изява беше силно рекламирана в публичното пространство, защото рядко три певици се събират на една сцена.

Конфликтът обаче настъпил, когато Анелия категорично отказала да се качи на една сцена с отколешната си врагиня.

Нито солидният хонорар за участието, нито съдействието на Михайлов успели да я убедят да се включи в празника. Анелия вероятно още е силно разстроена от нападките на Галена преди няколко месеца и не е преглътнала обидата.

"Анелия си беше позволила на няколко места да говори по мой адрес. Постарах се тя да разбере, че съм научила какви ги дрънка. Имам принцип, че какъвто и да е някой колега, не си позволявам да го коментирам", разказва Галена.

Ответната реакция била мигновена и Анелия започнала да й звъни, но тя не си вдигала телефона.

"С нея конфликт нямам, просто ми е обидно, когато някой ме коментира. Тя знае за какво става въпрос, защото е в нашия бизнес и е наясно какво се случва", допълни Галена. Оттогава двете изпълнителки не се поздравяват и дори по фирмените концерти се правели, че не се познават.

Рожденият ден на футболиста беше възможност чалгарките да оправят отношенията си, но Анелия вероятно е решила, че е под достойнството й да се помирява с върлата си противничка.

"Галена, няма да играя в цирка ти!", беше краткият коментар на Анелия. И допълни: "Аз проблем с моите колежки нямам, но явно те имат проблем с мен, което е наистина жалко. Това, че някои от тях често ме атакуват, показва слабост и безсилие."

Отношенията между двете изпълнителки се изостриха около борбата коя ще бъде обявена за най-добра през изминалата година. Никоя от тях не признава, че това е причината, но желанието за спечелване на статуетки във фолксредите обтяга отношенията дори между приятелки.

В крайна сметка на рождения ден на Михайлов се появи Галена, която активно се включи в партито. Тя му изпя най-големите си хитове и дори се уреди да духа свещите на тортата, пише bgdnes.bg

Анелия обаче предпочете да пропусне партито, за да не се засича със смядовчанката. Вместо това си направи самостоятелно участие в същата дискотека, но няколко дни по-рано. Появата й беше изненада за присъстващите гости, тъй като те я очакваха няколко дни по-късно. Анелия обаче направи запомнящ се купон.
Брюнетката се слави като една от най-близките приятелки на националния вратар, което още повече засили въпросителните около отсъствието й.

Появата на Ники Михайлов с Анелия на рождения ден на баща му Боби Михайлов моментално роди мълвата, че двамата имат връзка. Тогава той още ходеше с Алисия. Тогава стана ясно, че вратарят, който тренира в Холандия, е пристигнал специално за рождения ден на баща си, за да го уважи за празника. Анелия пък е била поканена на купона като гост-изпълнител и е изпяла най-хитовите си парчета за събралата се компания.

"Николай и Анелия са приятели от години. Уважават се много и тя винаги е желан гост на семейните им мероприятия. Другото е несериозно да се коментира", коментират хора от неговото обкръжение.