Фолк певиците Преслава и Анелия са основните фаворитки за най-важното отличие във фолк жанра - това за Изпълнител на годината.

На 25 февруари ще стане ясно коя ще получи приза. Категориите са 15, а наградите ще бъдат раздавани за 12-ти път.

Двете оборотни чалгаджийки са се хванали за гушите, разкриват от певческите среди, а войната им датира от последните няколко години.

В повечето случаи все Преслава обира лаврите, но Анелия разчупи обстановката като грабна наградата от 10-годишнината. Двечките не са се нападали никога директно или пък пред медии, но имаше други техни колежки, които взеха страна. Галена и Емилия бяха срещу Анелия, а Камелия я защити.

В социалната мрежа се появиха анти страници на двете фолкаджийки, които са създадени с цел да бойкотират едната, за да спечели другата, пише в. "България Днес", цитира hotarena.net.

Освен Преслава и Анелия, за приза ще се борят Андреа, Галена, Глория, Джена, Ивана, Кали, Камелия, Малина, Мария, Райна, и Цветелина Янева.

При мъжете ще воюват Милко Калайджиев, Борис Дали, Константин, Веселин Маринов, Галин, Илиян и Крум.

Ще има и утешителна награда, за която ще участват всички номинирани. Тя е „Музикален идол“, която миналата година попадна в Преслава, тъй като бе изпреварена от Анелия.