На въпрос  дали би стояла с мъж, който взима заплата 600 лева, Анелия отговаря:

''А този мъж би ли могъл да поеме мъжките си задължения? За мен мъжът е сила и той трябва да има отговорности. Няма как да се случи аз да го издържам. А и смятам, че той би се чувствал потиснат и не достатъчно мъж - подобен дисбаланс само би породил проблеми в отношенията на една двойка, убедена е изпълнителката на ''Така ме кефиш''.

Първият съпруг на Анелия е небезизвестният Коко Динев, чиито големи финансови възможности са отворили очите на певицата за това що е то ''силен мъж''. Може би затова на фолкаджийката й е трудно да си намери половинка, която да владее ''магическата'' сила на финикийските знаци.

Липсата на гадже Анелия обяснява със своя работохолизъм, като не отрича, че понякога не й остава време да се нахрани или пък да види дъщеря си. Но не се оплаква, защото именно участията й я карат да се чувства пълноценна и удовлетворена.
Въпреки че много държи на финансовото благополучие, пайнерката заявява, че никога не би приела да й пъхат пачки в деколтето, защото не приема подобни груби маниери.



Запитана какъв трябва да бъде един мъж, за да й се хареса, певицата отвръща:

''Един мъж трябва да разчита най-вече на качествата си, за да ме спечели. Може би е крайно, но смятам, че тези отношения са изключително комплексни и само обич не стига'' – отсича Анелия, без да уточнява какви именно са качествата, които я впечатляват.