Анелия успява да докосне публиката с песните си, със стилните видеоклипове и силно сценично присъствие, а последният спектакъл – представяне на новия й албум “Дай ми още” още веднъж затвърди позициите на певицата като една от успешните в чалга бранша у нас. Анелия твърди, че никога не е работила по схема и според някакви тенденции, а всичко, което прави е защото така го е почувствала към момента и защото иска да зарадва хората, които обичат музиката й. Убедена е, че няма по-хубаво от това за един изпълнител да усети удовлетворението от добре свършената работа, защото именно то е най-големият стимул и вдъхновение.

А относно наградите Анелия е категорична:


“Наградите са суета, която храни егото, но истинското признание е на сцената, когато видиш плодовете от труда си. “Дай ми още“ има безспорен успех, с който се гордея – споделя изпълнителката пред журналиста Красимир Красимиров и допълва - “Била съм мотивирана, но никога лакома по отношение на наградите. Лаком може да бъде само изгладнелият, а на мен никога не ми е липсвало нещо в професионален план. Винаги съм се чувствала оценена“.

Анелия е на мнение, че в поп-фолк жанра към момента се е получила една естествена отсявка, която е дала много за развитието на тази музика, пише planeta.tv

“По-добре да има малко, но качествени изпълнители. Култът ражда фалш… Всичко прекалено е крайност, по-скоро в негативната посока“.