Анелия изпраща 2017 година с усмивка, защото успя да направи много хубави песни, както и да отдели време за благотворителните каузи, на които се е посветила. Певицата бе специален гост в предаването “Тази сутрин”, а поводът е нейното участие в кампанията Holiday Heroes.

“Не го правя заради добрия пример, идва ми отвътре. Смятам,че или го носиш или не. Ние живеем динамично и за стандарта на България печелим добре, имаме абсолютно всичко. Но човек в даден момент си казва: “Добре, аз какво правя?”. Става ти скучно, защото правиш едно и също – работата, детето, в къщи и отново колелото се върти, накрая разбираш, че важни ти стават по-ценностните неща, по-моралните...”.

Анелия признава, че е човек, който винаги работи със сърце, отговорна е към работата си и всичко, което прави и постига е благодарение на години труд.

“В последните пет-шест години приоритет е работата ми и това си личи. Работа и песни – това е моят живот. Детето ми естествено не подлежи на обсъждане. За мен е важно в нея да възпитам първо да бъде отговорна, да изгради ценностна система и морал, да се научи да взема решения в живот си и последствията от нейните решения да си ги поеме тя. За мен е важно тя да има добро образование, учи в училище с международна диплома”, казва още певицата.



В навечерието на Новата година Анелия успя да зарадва своите почитатели с неочакван музикален подарък. Изпълнителката представи в официалния канал PlanetaOfficial най-новата си песен “Мило мое” със стилно Slideshow. В него са използвани кадри от най-новата фотосесия на изпълнителката, която тя реализира с Теди Грозданов. Музиката и аранжиментът на “Мило мое” са дело на Diamond Beat Production, а текстът е написан от Петя Радева.