Анелия, която бе удостоена с призовете "Албум на 2014 година" за "Феноменална" и "Оригинално присъствие на концертната сцена през 2014", признава, че и двете отличия са хубави, но от първостепенно значение за нея не са наградите, а мотивацията да продължава напред.

"Наградите са нещо преходно - днес минават и заминават... Въпросът е какво се случва след наградите. Въпросът е човек да запази доброто в себе си, да продължи с усмивка и да се съхрани като човек. Защото славата, парите, наградите променят човека. Най-важното е да продължим напред и да сме добри хора. Колкото повече време минава, все повече разбирам това" - казва тя пред "Звездно", пише signal.bg.



За себе си е категорична, че е успяла да се опази от негативните страни на славата и се старае винаги да бъде позитивна. "Мен славата ме промени към добро, започнах да чета езотерична литература" - споделя изпълнителката и обяснява още:

"Да, почваш да носиш по-хубав телефон, имаш по-хубава кола, къща, но като че ли най-важното е да не те промени в душата - ценностите, мисленето. Това е бизнес и не винаги всичко е ок, както трябва да е, не винаги е реално. Когато човек запази самообладание, запази доброто, без да отвърне на минуса с минус, а с плюс, балансираш, продължаваш и пак ти се дава от съдбата ".



В основата на успеха на един изпълнител е талантът, който носи, подчертава фолк звездата и обяснява:

"Всичко е важно - и труд, и талант, но когато имаш природен талант, оставаш завинаги. Ако залагаш на труд плюс пари, пак може да останеш, но усещането в сърцата на публиката е различно".