Анелия разкри в "Открит микрофон" а Signal.bg, че има намерение през 2014-та да пусне нов музикален албум.

Тя подчерта, че в него ще включи не само познатите хитови сингли, излезли в последно време, но и чисто нови парчета.

"Имам проекти вече за два албума и сигурно ще издам през тази година, защото имам вече 12-13 песни, а до края на годината ще станат над 15. Не знам кога да го пускам този албум, то всяка една песен вече е позната, а хората очакват да има чисто нови парчета. Когато обявяваш, че пускаш нов албум, не може 95 % от песните да са познати. Ще помислим какво да направим, но поне две-три нови ще има, обещавам. То не е добре да се пускат и прекалено много нови песни, защото публиката няма възможността да им се порадва и да ги оцени" - обяснява певицата.

Фолк звездата има нюх към хита и признава, че за нея е важно да хареса една песен още от първо слушане.

"Правя нещата на момента. Искам да харесам от първия път. Ако има песен, която не съм я харесала веднага и я чувам след един ден, ако мелодията ми е останала в главата, знам че това е потенциален хит, ако не - просто я изхвърлям в кошчето и забравям за нея. Когато правя заглавия и текстове, гледам да съм концентрирана и в самия момент да уловя емоцията" - казва тя.

Анелия залага основно на песните от Николай Пашев, но не крие, че с удоволствие работи и с други композитори. Сред предстоящите песни ще има разнообразие на автори, дори и гръцки кавър.

"Ето онзи ден се видях и с Оцко, имаме песен с него през тази година. Надявам се да я довършим скоро. С Велислав Драганински имам проект, който е задвижен. Обичам според времето, ситуациите и стиловете, които се менят непрекъснато, да лавирам. Имам купен и един кавър за зимата, който е от репертоара на Деспина Ванди. Практиката показва, че е хубаво през зимата да се пускат т.нар. народняшки песни, имам предвид тип "Поръчай пак"" - споделя "Музикалният идол на 2013 година".