Ангел и Моисей бяха един от най-интересните и изнаненадващи за публиката дуети в първия сезон на X Factor в България.

Зрителите ги подкрепиха, класирайки ги четвърти на финала, а характерният им сценичен образ, облечен в плътния и специфичен глас на Моисей, бийтбокса, китарата, актьорските и дори танцови способности на Ангел, им спечелиха верни последователи в общата им кариера след предаването, пише Unison.bg

Макар че двамата не са дует преди кастингите за телевизионния формат, те се събират като на шега и без особени очаквания в деня на прослушването, с идеята да обединят в едно атрактивно сценично присъствие различните си характери и таланти.



Комбинацията е толкова сполучлива, че двамата решават да продължат заедно и след края на X Factor. Договорът с „Вирджиния Рекърдс” им дава възможност да реализират бързо, със зашеметяващ успех музикалните си идеи, да превърнат имената Ангел и Моисей в запазен и разпознаваем бранд на музикалния пазар у нас и да издадат повече от 6 сингъла за период от три години, всеки от които е безспорен хит.

Песните "Кой ден станахме?", „Знаеш ли кой видях?”, „Спомняй си”, „Тази снимка пази” и „Къде си брат?” се превърнаха в химни за многобройните им фенове, едни от най-въртяните песни в българския ефир и им донесоха наградите „БГ дует/трио на годината” на БГ Радио за 2013 и 2014 година, „Най-добра колаборация” и „Най-добро видео” на 359 BG Hip-Hop Awards, както и „Най-добър дует” и „Най-добра хип-хоп/ R’n’B песен” на Box TV Awards за 2014 година.

След края на договора им с „Вирджиния Рекърдс” като дует, двамата артисти решават да направят следващата сериозна стъпка в кариерите си – да работят по солови проекти.

Ангел вече е готов с нови, написани от него песни. В момента разработва и интересна концепция за живите си изпълнения - трио с акустична, бас и електрическа китари, подплътени от три вокала, заедно със своите колеги Васето Крумов (ел. китара) и Христо Михалков (бас). Първите два сингъла на Ангел ще бъдат заснети на полуостров Парга, Гърция в края на април, като единият ще бъде представен пред публика в средата на май, а следващият – през месец август.

Моисей, който притежава рядко специфичен и колоритен мъжки вокал, в момента работи заедно с екипа на „Вирджиния Рекърдс” по няколко собствени парчета и видео вариантите им, които ще започнат да бъдат представяни пред публика през следващите месеци. Наскоро той прибави неподражаемия си почерк и в едно от най-харесваните и успешни парчета в момента - „Единствената” в изпълнение на Pavell & Venci Venc feat. Моисей, на което е и съавтор.