Гласовитият син на капелана на Централния софийски затвор – Ангел Ковачев, е сред имената в афиша на A to Jazz, който ще се проведе между 7 и 9 юли в Южен парк 2.

Момчето, стартирало кариерата си от X Factor в дует с Моисей, ще излезе на сцената с бандата си точно в 18 ч тази събота. Сетлистът ще бъде подчинен на парчета от дебютния му албум „Небесен“, в който влиза и „До вчера бяхме деца“ от саундтрака към сериала „Ние,нашите и вашите“. Хедлайнер на вечерта ще бъде петкратния носител на „Грами“ Робърт Гласпър.

Седмото издание на феста ще стартира с дебюта на Биг Бенда към Катедра "Поп и джаз изкуство" под ръководството на тромпетиста Михаил Йосифов. Веднага след тях, в 19 ч, фона за релакс с бира в ръка на поляната в края на работната седмица ще бъде осигурен от испанският оркестър Mastretta. Вечерта ще завърши с хедлайнерите Dirty Loops.

Третият ден на A to Jazz ще започне с формацията Uvira/Bruno/Hafizi, Дороти Такев и словашкия квартет на Лукас Овареш. Финалът ще бъде поставен от неуморната енергия и величие на една от най-значимите фигури на световната джаз сцена – Кристиан Макбрайд, който ще представи своя нов проект New Jawn.