Да извисяваш глас на 10 градуса, докато около теб кръжат прилепи и един от тях дори се престрашава да направи вокално соло – това изживя отличникът на X Factor Ангел Ковачев в пещера Леденика.

До Врачанския Балкан той отскочи вчера, за да запише видео и акапелни версии към три от парчетата в дебютния си албум - предстоящия му сингъл "Небесен", както и вече издадените "Празнуваме" и "Неделя сутрин".

„Беше доста различно от всичко, което съм правил. Логистиката и идеята на това начинание бяха доста рискови, но определено си заслужаваше”, разказа пред „Монитор” Ковачев.

Заедно с хора от Софийска филхармония прекараха над пет часа в концертната залана пещерата.

„Възползвахме се от акустиката. И макар че беше студено, всичко премина изключително спокойно, което е показателно, че съм се сработил с правилните хора. Освен към талантите от Софийска филхармония искам да отправя специални благодарности и към Георги Стойков, с когото разписахме партитурите за гласовете на хора и който олекоти целия процес на работа значително”, сподели още бившата дуетна половинка на Моисей.

Акапелните записи феновете ще могат да чуят в дебютния албум на Ангел „Небесен”, който ще излезе на пазара през март. Видеата пък Ковачев ще излъчи в личния си YouTube канал.

„Ще пускам по песен на месец, преди да излезе албумът – през декември, януари и февруари. Последното видео, което ще публикувам, ще бъде към песента, дала името си на диска - „Небесен”. Всичко това ще послужи само като подготовка за кулминацията – концерта по повод представянето на албума. Той ще се проведе в зала „България”, като отново ще се сработим със Софийска филхармония”, обещава Ангел. Междувременно по-рано този месец певецът отскочи и до Холандия, където планира да стартира висшето си образование догодина. За целта Ковачев вече е запретнал ръкави и учи местния език чрез интернет приложение.

„Прекарах десетдневно приключение в Холандия. Имах щастието да се запозная с лектори и преподаватели, да разбера каква е програмата на обучение и да обменим опит с хората в университета”, ентусиазиран е Ангел, който смята да запише специалност Creative Producing (творческо продуциране – бел.авт.).

И въпреки че се е ориентирал към чужд университет, той е категоричен, че след като завърши, ще приложи знанията си на практика в родината.