Ангел и неговата партньорка Дорина грабнаха приза “Крал и кралица на бала” в “Дансинг старс” по Нова тв в петък вечерта.

След 13-седмична надпревара, на финала на шоуто срещу тях се изправиха Стелла Ангелова с Атанас Месечков и Елен Колева с Калоян Иванов. Ангел и Дорина спечелиха 68% от зрителския вот и взеха купата като победители.

20-годишният Ангел Ковачев се появи на музикалната сцена преди две години след участието с дуетната си половинка Моисей в “Х фактор”.

Тогава двамата отпаднаха преди големия финал, но кариерата им тръгна нагоре и се вляха в редиците на новите музикални звезди у нас.

- Поздравления, как се чувствате ден след като спечелихте “Дансинг старс”?

- Малко ми е странно, досега ставах в 9 ч за репетиции, а вече няма такива, така че си позволих да спя до 12 ч и това ме прероди. Следобед отивам на участие в Кърджали, динамиката продължава. Снощи бяха големи забавления. Първо се събрахме с моето музикално семейство, хората, с които работя, и към 1,30 - 2 ч през нощта се присъединихме към останалите участници. Купонът вече беше във вихъра. Пяхме, танцувахме, поздравявахме се.

- На финала изглеждахте доста притеснен и сериозен, толкова важна ли беше тази победа за вас?

- Не, беше важен последният танц. На репетиции се справям по-добре, а на лайфа леко се издъних, това малко ме скапа. Не съм имал амбицията да грабна приза. И на сцената казах, че през тези три месеца изобщо не съм мислил за първото място и за купата. С Дори не се вълнувахме от това, искахме да се получи добре това, което правим.

- Какво очаквате да ви донесе този приз? Кариерата ви така или иначе върви стремглаво нагоре.

- Участието ми в “Дансинг старс” ми помогна да си създам някаква индивидуалност. Вече много хора, като ме видят, не се обръщат към мен с Ангел и Моисей, а само с Ангел. Исках чрез този формат да се види, че моят имидж, а и този на Моисей, не е на лигльо.
Ние сме сериозни момчета, знаем накъде сме се запътили, имаме точни и ясни цели. Вярвам, че хубавото тепърва предстои.

- Имате ли амбиции да излезете извън България?

- На този етап не искам да се изхвърлям толкова надалеч. Уважавам и обичам българската публика, тя реши да ни повярва и ни подаде ръка. Тепърва има много неща, които искаме да  покажем.

- Моисей не прояви ли професионална ревност от самостоятелната ви изява?

- Напротив, винаги ме е насърчавал и е правил много жертви за мен. През тези месеци често се налагаше да пътуваме през нощта след участие в някой град, защото на следващата сутрин съм на репетиции. Винаги проявяваше разбиране. Липсваше ми подкрепата му по време на последните лайфове и на финала, но той има и други ангажименти. Много съм му благодарен, защото пое голяма част от работата ни, докато бях в шоуто. Скоро ще изкараме ново парче. За тази песен музикален продуцент ни е Васко Иванов - Декстър. С него правихме и “Знаеш ли кой видях?”. Работил е 6 години в Дубай, уникален професионалист, със западно мислене и е много широко скроен. Имаме страхотната подкрепа на “Вирджиния рекърдс”, които създават перфектна организация. Вярват в нас и са готови да ни подкрепят във всеки проект, който започваме.

- Появихте се на музикалната сцена преди две години и славата ви връхлетя много бързо. Не се ли страхувате, че на 20 г. е много лесно човек да се главозамае?

- Много съм далеч от това. И по време на шоуто казах, че хората не са длъжни да отделят от вниманието и средствата си, като гласуват за мен. А те го правят за човек, когото не познават и аз уважавам това. Щастлив съм, че имам прекрасни родители, които са ме възпитали на постоянство, смирение, толерантност. Имам голямо его, с което винаги ще се боря, но се радвам, че и те го обуздаха.

- Кой беше вашият фаворит?

- Елен и Део. Део беше най-чистият в това предаване. Нагледал се е на всякакви неща и се е наживял. Накрая е теглил чертата и е взел най-адекватните, градивни и стойностни решения за себе си. Много се радвам, че намери половинката си. В един момент спрях да го виждам тъжен и замислен. Елена го прави щастлив, той свети, а това се отразява и на хората около него, защото зарежда всички с емоцията си. А Елен - тя е душичка, раздава се емоционално.

- С кого от участниците станахте най-близък?

- Всички бяхме изключително сплотени. Много приятно бях изненадан от Глория и нейното държание - истинска жена и изпипва нещата си до последно. Румбата (Румен Луканов - бел.авт.) е страшна душичка. В началото не успях да го разбера, но после се оказа прекрасен човек, съумяваше да ни зарежда позитивно независимо от обстоятелствата.

- По колко часа тренирахте на ден?

- Сутрин започвахме между 9 и 12 ч и продължавахме до 17-18 часа. След това имахме около два-три часа за сън и отново се връщахме в залата. Въпреки това времето не ни стигаше.

- Кой беше най-трудният момент за вас?

- Седмицата преди лайфа, в който танцувахме лиричен хип-хоп. В събота още нямахме хореография. В 1 часа през нощта дойде Маргарита Будинова и до сутринта я постави. В неделя успяхме да поспим сутринта само два-три часа и започнахме да чистим движенията, защото следобед вече бяха репетициите пред камери. Маргарита е най-прекрасният човек, когото познавам в тази сфера. Многократно е работила с нас до изгрев-слънце, освен това през цялото време ме насърчаваше.

- Кой беше най-строгият в журито?

- Всеки търсеше нещо свое. Това ни мотивира да удовлетворим четирима професионалисти, които имат различни гледни точки към изкуството, наречено танц. Галена Великова беше най-критична, но конкретна и насърчаваща. Следеше за техниката и завършването на линиите. Калин Сърменов - уникален, той търсеше история във всяко изпълнение. Илияна Раева също е страхотен човек, идваше преди лайфовете и ми казваше топли думи, които ми даваха кураж. Тя изискваше на сцената да има харизма, да се показват чувства. За Алфредо разбрах, че е изкарал ново парче и нямам търпение да го чуя, той е не само танцьор, но и актьор. Наблюдаваше дали се отпускаме и раздаваме пред публиката.

- Вече сте доста ангажиран, остава ли ви време да ходите на църква?

- В момента не. Но когато намирам такова, винаги с удоволствие отивам при майка ми и баща ми, които са пастори на евангелска църква. Атмосферата при тях всяка неделя е зареждаща и успокояваща. Това е един друг съвсем отделен свят. Да си вярващ, не означава да отидеш да запалиш една свещичка и да кажеш дежурната молитва. Това е избор, начин на живот и жертва. Направих някакви компромиси със себе си и своята вяра, за да мога да опозная света около мен. Да видя черното и бялото и да направя правилния избор.

- Родителите ви приемат ли този избор и опитват ли се да ви накарат да влизате по-често в църквата?

- Не, те ме подкрепят в това, което правя. Уважават моя избор и това, което съм постигнал. Баща ми е най-мъдрият човек на свята и е най-добрият ми приятел. Знам, че винаги, когато му се обадя, където и да съм, независимо от времето, той винаги ще седи и ще ме чака. Неслучайно, когато получих купата, отидох първо при него.

- Какво ви каза той?

- Гордея се с теб!

- В евангелистката църква хората са много сплотени, продължавате ли да поддържате контакт с тях?

- Част от тези, които ни подкрепяха, в един момент се отдръпнаха заради избора, който направихме с Моисей, и пътя, по който тръгнахме. Знаех, че ще стане така, но това не ме е обезсърчавало. Човек трябва да има кръг от приятели, които във всеки един момент ще го разберат, подкрепят и ще бъдат до него. Радвам се, че до мен има такива стойностни хора.

- Защо майка ви не беше на финала?

- Тя дойде по-късно, след като всички се разотидоха. В петък вечер семейство Ковачеви беше на два фронта. Докато аз бях в “Дансинг старс”, майка ми и баща ми бяха организирали благотворителен концерт във Военния клуб в помощ на жени с деца, изоставени от съпрузите си. Проектът се казва “Шарената къща”. Имат и друг - “Къща без решетки”, той е за хора, лишени от свобода, на които се помага, след като излязат от затвора, да се изправят отново на крака.

В концерта във Военния клуб трябваше да участваме и ние с Моисей, но имах генерална репетиция, така че не успях и ми беше тъжно. Но се чух с майка ми, беше много щастлива, защото залата е била препълнена. Подкрепили са ги и доста политици. Мария Илиева също застана зад този проект, заради което съм й изкючително благодарен. И там, и при мен, всичко мина страхотно. Какво да кажа - Viva Ковачеви!

Източник: в. "24 часа"