Ангел се присъедини към ALS #IceBucketChallenge. Певецът се включва както с видео за популяризиране на кампанията, така и с дарителска вноска.

Той бе номиниран от екипа на музикална компания "Ара мюзик". Изпълнителят приe предизвикателството и на свой ред предизвика Алисия, Слави Трифонов и Мая Манолова.

"Приемам предизвикателството Ice Bucket Challenge от екипа на "Ара мюзик". Страхотна инициатива! Аз също ще даря за тази достойна кауза - The ALS Association. Моите номинации са: Алисия, Слави Трифонов и Мая Манолова. Ето един пример как целият свят се обединява за нещо добро! Успех!" - написа Ангел към своето видео.

Предизвикателството на "ледената кофа" е социално-медиен феномен с цел осведоменост и събиране на пари за болестта АЛС - амитрофична латерална склероза (ALS), известна още като болестта на Лу Гериг. АЛС е неврологично заболяване, характеризиращо се с прогресивна дегенерация на моторните неврони - клетки в гръбначния и главния мозък като това води до парализа и дихателна недостатъчност. До момента няма лек и целта на инициативата е именно да се осигурят средства за изследвания и медицински разработки.

Предизвиканите участници имат 24 часа. По нашему, родните звезди дават 3 дни, за да се изпълни предизвикателството, ако не го приемат, даряват $ 100 по сметката на Асоциацията АЛС. Хората, които приемат предизвикателството, имат правото да номинират други, които да вземат също участие.