Ани Хоанг за втори път ще прекъсне висшето си образование от музика в Софийския университет заради много невзети изпити.

Миньончето е поредното доказателство, че в поп-фолк гилдията певческите умения въобще не са задължителни. За параван на липсата си на талант, Хоанг записала Музикална педагогика в Университета, но двойките валяли една след друга.

Това ще бъде второ орязване на квитанцията на пишман-студентката, която започна да учи през 2011 г., но чак миналата година стана трети курс. Явно обаче с наближаването на финала на висшето, учението става все по-непосилно на виетнамката.

Първоначално любимата на Люси Иларионов кипеше от ентусиазъм да заляга над учебниците и да бъде примерна студентка. Мераклийката за тапия дори се беше засилила да записва втора специалност след първи курс – или поп и джаз пеене, или народна музика, пише „Телеграф”, цитира hotarena.net.

Очевидно при сблъсъка с истинските музикални познания, простиращи се отвън плейбека и нечленоразделните звуци, Ани разбрала, че се надценила. Днес преподавателите са изгубили бройката на тройките по милост, които са й писали досега.



Хоанг явно е преценила, че след като има гадже режисьор от гилдията, не й е необходима тапия, нито пък музикални знания, за да гради кариера. Сметката й явно е била грешна обаче.

Не само образованието, но и присъствието й на музикалната сцена в последно време е в застой, а от последния й хит сигурно е миналo толкова време, колкото и от последната честно изкарана тройка.

Наскоро Ани направи пореден опит да се завърне триумфално в жанра, като пусна песента „Като нощ и ден”. Тя е по музика и аранжимент на Оцко и текст на Мариета Ангелова. Хоанг споделя, че е избрала да представи сингъла през есента, защото я смята за най-подходящото време за подобни песни.

„Това е една от песните, които като чух за първи път, наистина станаха част от мен. Мисля, че по-романтичните натури като мен ще открият себе си в тази песен. Вложих цялата си душа и сърце в проекта и съм много доволна от крайния резултат”, споделя вълнението си певицата.